Sulje näkymä

Muheva possupata

TEKIJÄ: peltipurkki
VALMISTUSAIKA: 60 min

Kuori ja suikaloi sipuli, pilko/raasta/murskaa valkosipuli. Lorauta pannuun öljyä ja nakkaa sipulit kuullottumaan. Heitä myös chilipalko mukaan ja riko sen rakenne lastalla/kauhalla painamalla jotta se antaa makunsa. Anna kuullottua sen aikaa kun valutat pavut ja ananaspalat.

Siirrä sipulit kattilaan ja nakkaa pannulle puolet possunsuikaleista. Itsellä oli rypsiporsaan paistisuikaleita (tai jotain semmosta), käytä sitä mikä tuntuu hyvältä :). Ruskistele hetki ja siirrä kattilaan. Toinen satsi lihoja pannuun, kohta kaveriksi tomaattipyre, pavut ja ananakset. Kiehauta vedenkeittimellä puoli litraa vettä (tai lisää vaan kylmiltään kattilaan jo sipulien kanssa ja levy päälle), kaada kattilaan ja rouhaise perään vähän mustapippuria. Voit jo suikaleita paistaessa laittaa. Laita mukaan myös puolikas lihaliemikuutio.

Siirrä loputkin suikaleet ja muut pannulta pataan ja jätä porisemaan tasaisella lämmöllä 30-45 min. Lisää lopuksi ohrasuurimot ja keittele paketin mukainen aika (esim. 8 min). Suurimot imee itseensä ylimääräisen nesteen ja tuo pataa kasaan mukavasti. Mauksi voi laittaa myös tuoreita yrttejä. Bon appetit!

Raaka-aineet: