Sulje näkymä

Täyteläinen Burgundinpata (Boeuf Bourguignon)

TEKIJÄ: dragon_80
VALMISTUSAIKA: 360 min

Liha paloitellaan suupaloiksi, kieritellään suolalla ja valkopippurilla maustetuissa jauhoissa ja ruskitetaan jokapuolelta kuumassa paistinpannussa (ryöpätyn) pekonin ja rasvan kera . Lihat kaadetaan pataan, jossa ruoka voidaan myös tarjota. Jos olet ostanut häränhäntää niin ruskista myös se ja lisää pataan. Häränhäntä antaa ruoalle lisää makua ja rasvaisuutta ja luuytimestä tulee täyteläisyyttä liemeen. Antaa todella hyvän maun! Pyydä lihamestaria paloittelemaan häntä n. 2-3 cm siivuiksi.

Sipulit kuoritaan ja leikataan suuriksi lohkoiksi ja porkkanat viipaleiksi. Nämä ruskistetaan samassa paistinpannussa ja lisätää myös pataan. Pannu huuhdotaan lihaliemellä, joka samoin kuin punaviini, kaadetaan pataan, johon lisätään myös mausteet, sekä tuore valkosipuli hienonnettuna ja renkaiksi leikelty purjo.

Kuumenna pata liedellä ensin kiehuvaksi ja laita uuniin. Tai vaihtoehtoisesti 200 asteisessa uunissa ½ tuntia, jonka jälkeen lämpötilaa alennetaan. Ruokaa kypsennetään uunissa miedolla lämmöllä 160 asteessa kannen alla n. 2-3 h lihan laadusta riippuen. Sisäpaisti kypsyy jo kahdessa tunnissa, mutta sitkeämmissä osissa menee melkein 3 tuntia. Muista, että maukkain liha ei ole se kallein liha. Filettä tähän ei saa käyttää.

Paista herkkusienet ja pikkusipulit pannussa ja lisää pataan n. ½ tuntia ennen kuin otat sen uunista.

Kun otat padan uunista, testaa maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja valkopippuria. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile ranskalaisen maalaispatongin ja riisin tai perunoiden kera. Bon Apetit.

Raaka-aineet: