Sulje näkymä

Oktoberfest Pata (makkara-vihannes-olutpata)

TEKIJÄ: Taskuvenus
VALMISTUSAIKA: 0 min

Kuori ja kuutioi kasvikset haluamaasi muotoon. Levitä ne pellille, öljyä ja mausta suolalla, pippureilla ja timjamilla. Paahda 250-asteisessa uunissa kunnes vähän pehmenevät ja saavat väriä, lisää vettä niin että sitä on pellillä joka puolella hieman (noin 2-3dl maks.). Anna olla vielä vartti ja ota pois.

Pilko makkarat ja pekonit ja paista ne pannulla. Mausta paprikajauheella, pippureilla ja lihaliemikuutiolla sekä sinapilla. Lisää vettä 3-5dl.

Yhdistä makkarat ja vihannekset isoon uunivuokaan sekä lisää tässä vaiheessa kuoritut ja kuutioidut perunat, olut sekä hillosipuli ja hunaja.

Anna kypsyä uunissa 225C niin kauan että perunat ja muut vihannekset ovat kypsiä. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa/hunajaa/pippuria tms. Pata on parhaimmillaan seuraavana päivänä lämmitettäessä kuten lähes kaikki pataruoat :)

Kannattaa varoa oluen kanssa ettei kitkeröitä pataa, sen voi myös lisätä ihan loppuvaiheessa. Itse unohdin moisen kokonaan ja lykkäsin oluen liian aikaisin mutta korjasin kitkeryyden hunajalla.

Makkarat ja pekonit ostin Lidlistä, yhdessä (makkara)paketissa oli noin 500g tavaraa.

Raaka-aineet: