Sulje näkymä

Tattien Taikaa

TEKIJÄ: FutoMaki
VALMISTUSAIKA: 60 min

Valmista rösti valitsemasi ohjeen mukaan. Tähän kuitenkin suosittelen röstiä esikeitetyistä perunoista. Paista rösti kirkastetussa voissa ja pidä + 80 C asteeseen esilämmitetyssä uunissa kuumana, jos olet epävarma ajoituksesta. Röstin muotoilen stanssilla, joka vastaa suurinpiirtein läpimitaltaan mahdollisimman paljon medaljongin läpimittaa kypsänä, joten hiukan silmää ja ajatusta tarvitaan toteuttamisessa.

Hauduta ruskeaa kastiketta pienessä kasarissa lisäten oksa timjamia joukkoon. Ohenna hauduttamisen aikana vedellä tai fondilla tarpeen mukaan.

Leikkaa kalvoton filee á 70 g medaljongeiksi ja temperoi ennen paistamista.

Leikkaa tatti / tatit pituussuunnassa ½ cm paksuisiksi siivuiksi.

Laita 2 valurautapannua kuumenemaan - yksi lihalle ja toinen sienille. Nyt riippuu siitä, miten kypsänä haluat lihan tarjottavan, milloin laitat sienet paistumaan - ajoitus on kaikki kaikessa, koska raaka - aineet ovat valittu huolella.

Tattien tulee olla kauniin ruskeita ja maustettu suolalla maun ja terveyden mukaan. Tatteja en mausta pippurilla, koska haluan tatit tatteina ja liha maustetaan jo hiukan pippurilla.

Painele medaljonkia hiukan, mutta ÄLÄ missään tapauksessa nuiji. Paista filee kuumalla pannulla. Liha maustetaan vasta sen jälkeen, kun se on käännetty. Mustapippuri myllystä ja suolaa maun ja terveyden mukaan riittävät mainiosti. Anna levätä 3 minuuttia lautasella alufoliolla peitettynä.

Rakennetaan komponentit kauniisti lautaselle. Alle rösti, sitten medaljonki ja tatteja päälle. Lopuksi valutetaan hiukan siivilöityä kastiketta päälle.

Optional / vapaaehtoinen: Koristeeksi muutama kevyesti sokeroitu puolukka.

Hyvää Ruokahalua!

 

 

Raaka-aineet: