Sulje näkymä

Täytetyt kesäkurpitsat & täytetyt tomaatit

TEKIJÄ: tartuffe
VALMISTUSAIKA: 0 min

KESÄKURPITSAT:

Halkaise kurpitsat pituussuunnassa kahtia ja tarvittaessa myös leveyssuunnassa. Koverra pois keskikohdan pehmeää osaa ja ota höttö talteen. Ripottele kesäkurpitsapalojen päälle suolaa ja anna vaikuttaa.

Paista levyllä jauheliha ja mahdollisimman pieniksi silputut sipulit. Heitä sekaan aurajuusto ja anna sulaa joukkoon. Lisää sekaan mausteet, talteen otettu kesäkurpitsahöttö ja reilusti ketsuppia.

Kuivaa kesäkurpitsoista suola ja nesteet. Täytä vaot jauhelihakastikkeella. Laita paistumaan uuniin (225 astetta).

TOMAATIT:

Leikkaa tomaateista pois "hatut", poista varovasti kannat ja koverra sisältö pois esim. pienellä teelusikalla. Sisällöt voit syödä saman tien pois, ei mene hukkaan.

Paista kantarelleja pannulla niin että neste haihtuu. Lisää pannulle voita ja mahdollisimman pieneksi hakattu sipuli. Kuullota hetki. Sekoita joukkoon hieman valkosipulituorejuustoa sekä mausteita. Anna muhia hetki.

Nyt sitten täytä tomskut kastikkeella, tuoreella tuorejuustolla sekä fetakuutioilla maun ja mielikuvituksen mukaan. Laita vielä päälle "hatut" ja paista uunissa (225 astetta) noin vartin verran.

Kesäkurpitsoiden kokonaispaistoaika on noin puoli tuntia, joten heitä tomaatit joukkoon paistumisen puolivälissä. Samalla lisää kesäkurpitsoiden päälle juustokuorrutus ja ripottele vielä pinnalle pizzamaustetta.

Ruoanlaittomusiikki: Frank Zappa - One Size Fits All

Raaka-aineet: