Sulje näkymä

Coq au vin - viinikukko

TEKIJÄ: Juri
VALMISTUSAIKA: 180 min

Tämä on mukailtu Nigel Slaterin viinikukkoreseptistä, joka on mielestäni paras, johon olen törmännyt.

 

1. Pilko ja siisti kana, tai kukko. Kotona kasvatettu lintu olisi parempi, ja mieluummin hieman iäkkäämpi sellainen. Jos et saa kokonaista, käytä mieluummin koipireisiä, kuin rintapaloja. Suolaa ja pippuroi linnun palat.

2. Pane kattilaan linnun siivoamisesta jääneet lihat, luut ja nahan palat, selleriä, porkkanaa, sipuli ja kokonaisia mustapippureita. Täytä vedellä. Anna kiehua hiljakseen liemeksi.

3. Kuutioi silava pieniksi kuutioiksi. Ruskista padassa (jos ei ole tarpeeksi leveää pataa, käytä paistinpannua, ja siirrä aineet myöhemmin pataan) miedosti voissa. Nosta syrjään.

4. Paista linnun palat silavan paistorasvassa, jättäen ne kullan keltaisiksi. Nosta ne syrjään.

5. Kuullota paistorasvassa suurpiirteisesti pilkotut salottisipulit. Lisää joukkoon pari pilkottua valkosipulinkynttä.

6. Pane lihat ja silava takaisin pataan ja kypsennä hetki. Lisää yrtit; timjamia voi panna reilusti. Täytä pata punaviinillä, n. 4-8dl ja tilkalla konjakkia. Ammenna joukkoon keittämääsi kanalientä, kunnes kaikki peittyvät. Anna poreilla.

7. Ruskista voissa pientä sipulisilppua ja siivutetut herkkusienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pataan.

8. Kun liha on kypsää (n. 45min-60min+), nosta reikäkauhalla lihat, silava ja vihannekset tarjoiluastialle. Anna liemen kiehua reippaasti kokoon, lisää tarpeen vaatiessa suolaa ja pippuria myllystä. Voit myös suurustaa sen halutessasi. Kaada se lihojen päälle. Tarjoile perunoiden tai riisin, sekä sämpylöiden kera. Juomaksi sitä samaa viiniä.

 

Raaka-aineet: