Sulje näkymä

Tortilla Española

TEKIJÄ: FutoMaki
VALMISTUSAIKA: 60 min

Kuori perunat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Kuori sipuli ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Halkaise renkaat ristiin neljää osaan. Kuori valkosipuli ja murskaa veitsen kamaralla ja hienonna pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki kulhoon ja suolaa terveytesi ja makusi mukaan. Laita tässä vaiheessa vain puolet suolasta ja säästä toinen puoli kananmunaseoksen maustamiseen.

Kaada öljyt kylmälle pannulle. Levitä perunamassa tasaisesti pannulle hyvin öljyssä käännellen. Keitä perunat (älä paista) öljyssä melkein kypsiksi. Perunoiden ei tulisi ottaa väriä, joten käytä alhaista lämpötilaa. Kääntele perunoita, että kypsyvät tasaisesti.

Kun perunat alkavat olemaan valmiita, kaada perunat siivilään ja ota öljy talteen.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää hiukan suolaa maun ja terveyden mukaan sekä lisää massaan hakattu lehtipersilja. Sekoita hyvin.

Lisää pannulle 2 rkl talteenotettua öljyä. Kaada peruna - kananmunaseos pannulle katso, että se on tasaisesti levitetty.

Aloita paistaminen alhaisessa lämpötilassa. Kananmunan tulisi hyytyä ja pohjan saada haluamasi väri. Espanjalaisissa tortilloissa on hyvin vaalea väri. Kananmunan väri eli paistumisaste säätelee myös lopputuloksen makua. Omastani tein hiukan ruskeamman, koska tarjoilen sen espanjalaisten makkaran kanssa ja haluan hiukan enemmän paahteista makua.

Käännä tortilla tarpeeksi ison, tasaisen kannen tai lautasen kanssa ja paista toinenkin puoli.

Anna jäähtyä.

Voidaan tarjoilla huoneenlämpöisenä tai hiukan lämmitettynä tapaksena tai jopa lisukkeena.

Maistuu seuraavana päivänä vielä paremmalta.

Hyvää Ruokahalua!

Raaka-aineet: