Sulje näkymä

Rusakkopata ja perunakuutioita porkkanasoseessa

TEKIJÄ: Arsiparsi
VALMISTUSAIKA: 180 min

Paloittele liha hieman pienemmiksi paloiksi ja ruskista palat joko pannulla tai uunissa. Laita lihapalat kattilaan. Lisää vesi, puolukat, 1-2 porkkanaa paloina, 1 sipuli paloina, laakerinlehti, timjami, rosmariini, valkopippuri ja valkosipuli. Keitä keskilämmöllä noin 1-2 tuntia kunnes liha irtoaa luista. Nosta liha kattilasta pois ja erottele luut ja jänteet pois. Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan. Laita myös lihapalat ja muutama siivilöity porkkanan pala kattilaan.

Tässä välissä kuutioi kuoritut perunat ja laita kanaliemeen kiehumaan. Paloittele myös porkkanat ja laita ne kiehumaan veteen.

Paloittele pekoni ja paista pannulla. Paloittele 2 sipulia ja kuulota sipulipalat pannulla kevyesti. Lisää sipuli-pekoni seos lihojen joukkoon kattilaan. Anna hautua noin 15 minuuttia. Mausta suolalla.

Soseuta pehmenneet porkkanat ja lisää joukkoon oman maun mukaan voita. Mausta suolalla ja rakuunalla. Kaada perunakuutioista kanaliemi pois tai ota talteen jos haluat. Lisää perunakuutiot porkkanasoseen joukkoon ja sekoita.

Lisää rusakkopataan kerma ja suurusta se. Tarkasta suolan määrä

Raaka-aineet: