Sulje näkymä

Moussaka

TEKIJÄ: peltipurkki
VALMISTUSAIKA: 60 min

Jauhelihakastike: Kuori ja hienonna sipuli ja valkosip. kynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja mausteet, anna hautua 10-15 min.

Valkokastike: Mittaa jauhot kattilaan ja sekoita maito vispilällä vähitellen mukaan niin vältät paakut. Kuumenna kunnes kastike sakeutuu, sekoita koko ajan. Hauduta n. 5 min välillä sekoittaen. Lisää juustoraaste ja mausta. Tarkista maku molemmista kastikkeista, poista laakerinlehti jauhelihakastikkeesta.

Pese munakoiso ja leikkaa ½ cm viipaleiksi (tai pese, kuori ja viipaloi perunat). Pehmitä ja ruskista munakoiso pienissä erissä tilkassa öljyä pannulla.

Laita (öljyllä) voidellun vuoan pohjalle munakoisoviipaleita, ripottele päälle vähän korppujauhoja. Levitä viipaleiden päälle jauhelihakastiketta ja valkokastiketta. Toista kerroksia tarvittava määrä. Lado päällimmäiseksi munakoisoviipaleita ja ripottele pinnalle juustoraastetta (tai kaada loput valkokastikkeesta, ja vähän korppujauhoja pintaan).

Kypsennä noin 200 asteessa uunin alatasossa 30-40 min (vähän ehkä suuntaa-antava, voi ottaa kauemminkin). Ruoka on parhaimmillaan, jos annat sen vetäytyä n. 10 min uunista pois ottamisen jälkeen.

Voit siis käyttää munakoison tilalla perunaa tai korvata vain osan munakoisosta perunalla (ja silloinhan se ei tietenkään ole ihan "aitoa" moussakaa.. :D). Pelkkää perunaa käyttäessä kypsennysaika on pidempi. Molempi parempi!

Raaka-aineet: