Sulje näkymä

Strutsia ja HerkkutattiLastuja ja Persiljariisiä

TEKIJÄ: Påla
VALMISTUSAIKA: 60 min

Tee punaviinikastike ensin, kts linkki. Tai käytä valmiskastiketta, mutta itse tehty on paljon paremman makuista.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä. Lisää riisi, viini ja vesi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Keitä paketin ohjeen mukaan.

Leikkaa herkkutatti viipaleiksi. Paista viipaleet voissa aivan rapeiksi ja mausta valmiit suolalla ja mustapippurilla. Ovat kuin sipsejä!

Nuiji strutsin pihvit tasaisiksi. Paista voissa kuumalla pannulla pari minuuttia/puoli ruskeiksi. Pihvit pullistuvat aikalailla, paista reunat myös.

Kun riisistä on vesi haihtunut, lisää siihen persiljasilppu, sekoita ja laita lautaselle. Nosta muutama herkkutattilastu ja strutsi viereen sekä kastiketta ja korista lautanen esim. salaatinlehdillä, kesäkurpitsankukalla ja persiljalla.

Kesäkurpitsankukka huuhdellaan hyvin kylmällä vedellä, ota heteet pois, on helpompi putsata. Maistuvainen tuoreeltaan.

Etsin strutsiin vinkkejä netistä, kaikissa ohjeissa käskettiin marinoida vuorokausi jos toinenkin! MInkä ihmeen takia? Miksi aivan upea riistan maku täytyy marinoida pois? Johan se on sama heittääkö pannulle vanhan kengänpohjan, ei siinä enää lihan alkuperäismakua tunne! Jokatapauksessa oli erittäin maukas, murea liha! Kannattaa kokeilla!! Jo vain, jos joku on joskus männävuosina maistanut sellaista pyöreää, prässättyä "strutsi"pihviä, tämä on aivan eriasia!

Raaka-aineet: