Sulje näkymä

Poro manga

TEKIJÄ: tvlupa
VALMISTUSAIKA: 30 min

Poro:
Ota pakastettu poronpaistiviipale sulamaan huoneenlämpöön n. 4-5 tunniksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja leikkaa vielä kohmeinen paisti hyvin ohuiksi (n. millin) siivuiksi. Laita huoneen lämpöiseen marinadiin tunniksi. Valuta, ja ruskista nopeasti hyvin kuumalla pannulla jokapuolelta. Lisää aivan paiston lopussa mukaan kevätsipulin varret ja seesamin siemenet. Sekoita, nosta pois liedeltä ja annostele.

Linnunpesä-nuudelit:
Pilko kevätsipulin valkoiset osat ja pari valkosipulin kynttä paloiksi ja hauduta siitakesienien kanssa pienessä seesam/oliiviöljy tilkassa n. viisi minuuttia. Siirrä sivuun.

Viipaloi porkkanat muutaman millin suikaleiksi. Kuumenna öljy pienehkössä kattilassa tai padassa hyvin kuumaksi ja uppopaista porkkanasiivuja max. puoli minuuttia. Siirrä sivuun.

Uppopaista myös riisinuudelit pikaisesti (10-15 sek.) kuumassa öljyssä ja sekoita jäykistyvät nuudelit porkkanasivujen kanssa linnunpesän kaltaiseksi asetelmaksi. Lado päälle paistettuja siitakesieniä ja kevätsipulia sekä halutessasi hieman poron paistolientä kostuttamaan teosta.

Karpalokastike:
Sekoita muut ainekset jäisten karpaloiden kanssa tehosekoittimessa hetkeä ennen tarjoilua, jolloin kastike pysyy kylmänä ja kermavaahtomaisena ruokailuun asti (kuvaus kesti niin pitkään, että ehti hieman jo lässähtää;-).

Lisukesoosiksi tai karpalokastikeen tilalle voit myös keittää kokoon poron marinointilientä (kuvassa kulhossa) tai tarjota esim. soijaa ja wasabia.

Raaka-aineet: