Sulje näkymä

Mansikka-KermaKakku

TEKIJÄ: Påla
VALMISTUSAIKA: 9999 min

Tee 6 munan täytekakkupohja (linkki). Leikkaa se 3:n osaan. Sulata mansikat, valitse suurimmat ja parhaimmat koristeeksi. Valuta hedelmäcoctail, säästä liemi. Survo mansikat ja säilykehedelmät (jätä vähän kakun koristeeksi) sauvasekoittimella soseeksi. Liota liivatelehti ja sulata se ruokalusikalliseen kuumaa sitruunamehua ja lisää soseeseen, koska sose on turhan märkää. Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe kevyeksi vaahdoksi, laita siihen puolikas rasiaa maustamatonta tuorejuustoa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

Kostuta alimmainen kerros hedelmäliemellä, kostuta ihan kevyesti. Laita puolet mansikkasoseesta levylle, siten että reunoista jää parisenttiä ilman. Laita kermavaahtoa paljaalle reunalle, siten sose ei sotke valmista kakkua. Laita toinen levy päälle ja paina kevyesti yhteen, kermavaahto pursuaa nyt, mutta se on vaan hyväksi. Kostuta taas levy liemellä ja lisää samalla tavalla loppu sose ja kermavaahtoa. Nosta kansi päälle ja paina taas kevyesti että kakku on tasainen. Kostuta myös kansi kevyesti. Joka kerroksessa reunat kostutetaan hiukan enemmän mitä keskustaa.

Sulata suklaa ja levitä se kakun keskelle kuten sose. Levitä lastalla kermavaahtoa ohuelti kakun sivuille ja kannen reunoille. Pursota loput kermavaahdosta kakkuun haluamallasi tavalla. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja asettele kakun keskustaan suklaan päälle. Laita loput hedelmistä ihan keskustaan. Sulata liotettu liivatelehti puoleen desiin lientä, anna seistä hetki ja sivele sillä mansikoita ja hedelmiä muutaman kerran, tulee hyvä kiilto. Anna kakun maustua ja kostua seuraavaan päivään, kuitenkin vähintään muutama tunti.

Otin vinkkejä Insanityn kakuista ja tulos on todella hyvä!

Todella hyvä kakku vaikka äitienpäiväksi! Tästähän riittäisi vaikka kuinka monelle, mutta 10 henkeä "tuhosi" sen kertaistumalta, eikä kehuille loppua tullut!!

Raaka-aineet: