Sulje näkymä

Sushirullat

TEKIJÄ: Mustikka
VALMISTUSAIKA: 60 min

Laita riisi (japanilainen) kulhoon ja huuhtele se hyvin, vaihda vesi useasti, kunnes se on kirkasta. Valuta riisiä tunnin verran siivilässä tai liota sitä vielä uudessa, kylmässä vedessä 10-15 minuuttia ja valuta uudelleen.

Keitä riisiä vedessä korkealla lämmöllä noin 5 minuuttia. Alenna sitten lämpöä ja hauduta vielä 10 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut. Älä raottele kantta. Anna riisin seistä kannen alla vielä 10-15 minuuttia.

Yhdistä riisiviinietikka, sokeri ja suola kulhossa ja sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.

Kaada riisi isoon kulhoon ja pirskottele päälle viinietikkalientä. Nostele etikkaliemi kahdella puulastalla riisin joukkoon ja anna sen jäähtyä haaleaksi.

Leikkaa kurkku pitkittäin neljään osaan ja leikkaa sentin paksuisiksi tikuiksi, joissa jokaisessa vihreää kuorta.

Laita merilevälevy bambumatolle ja ota kädellä riisiä. Painele se levylle niin, että yläreunasta jää kaista ilman riisiä.

Purista tuubista hieman wasabitahnaa (japanilaista piparjuurta) sormellesi ja sipaise vihreä raita levyn poikki. Tahna on ydykästä, älä laita liikaa.

Sekoita kulhossa käsien kostuttamista varten 4 rkl riisiviinietikkaa ja 2,5 dl vettä niin sinun on helpompi käsitellä keitettyä riisiä

Aseta yksi kurkkutanko wasabiraidan päälle ja sen päälle purjoa leikattuna kapeiksi tikuiksi. Viimeksi graavilohisiivusta leikattu parin kolmen sentin levyinen nauha. Käännä bambumaton avulla merilevälevy sisältöineen rullaksi. Jätä liitoskohta alapuolelle, kun asetat rullan odottelemaan toisia rullia kannelliseen astiaan.

Leikkaa rullasta yhteensä kuusi palaa ja laita ne tarjoiluvadille pystyyn. Sain tästä annoksesta 5 rullaa.

Tarjoile rullat inkivääripikkelssin, wasabitahnan ja soijakastikkeen kanssa, joita sinulla on tarjolla pienissä kulhoissa.

Tartut puikoilla norimakiin ja sipaiset siihen hieman wasabia ja kastelet sen soijassa. Nammm. Norimakin syönnin välillä maistelet inkivääripikkelssiä ja vaikka japanilaista munakasta. Makuihin sopii myös ruisleivän palanen voilla voideltuna. Voi olla Beceliäkin.

Raaka-aineet: