Sulje näkymä

Vietnamilaiset kevätkääryleet ja neljä kastiketta

TEKIJÄ: Dr.Styranki
VALMISTUSAIKA: 120 min

Kevätkääryleet

Pilko kanat pieniksi kuutioiksi. Paista kypsäksi ja lisää joukkoon pavunidut ja nuudelit. Mausta hyvin kevyesti suolalla. Anna jäähtyä.

Kokoa kääryleet. Liota 1 riisipaperiarkki kylmässä vedessä puolisen minuuttia isolla lautasella. Ravista ylimääräinen vesi pois, jonka jälkeen lado muutama katkarapu ja korianterinlehtiä koristeeksi, aseta päälle lehtisalaatin lehti ja täytettä keskelle. Rullaa ja liimaa tiivis paketti ja sido ruohossipulilla. Jos vaikeuksia sitomisessa tai nyytit repeilevät voit käyttää kahta riisipaperiarkkia päällekäin, liota ne ensin erikseen ja liimaa päällekkäin.

Kääryleet pysyvät kosteina tarjoiluun saakka kostean pyyhkeen tai kelmun alla.

Hapanimelä soijakastike

Sekoita kuuma vesi, sokeri, soija, valkosipuli ja limenmehu keskenään kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Halutessasi ripottele chiliä pinnalle.

Hapanimelä kalakastike

Sekoita kuuma vesi, sokeri, kalakastike, valkosipuli ja limenmehu keskenään kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Halutessasi ripottele chiliä pinnalle.

Hunajakastike

Yhdistä kalakastike, hunaja, vesi, sokeri ja maissitärkkelys pienessä kattilassa. Keitä matalalla lämpötilalla sekoittaen kunnes kastike saostuu. Mausta halutessasi chilitahnalla.

Hoisin maapähkinäkastike

Yhdistä kattilassa liemi, maito, hoisin kastike, chilitahna, maapähkinävoi ja sokeri. Kiehauta ja ota samantien pois kuumalta levyltä.

Yhdistä kylmä vesi ja maissitärkkelys, kaada muun kastikkeen joukkoon ja kuumenna + sekoita kunnes seos saostuu. Ennen tarjoilua koristele rouhituilla pähkinöillä.

Raaka-aineet: