5 344
5 344

Pähkinäiset raviolit

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

3 keskikokoista muna
270 g vehnäjauhoja (90 g/kananmuna)
200 g pistaasipähkinöitä
80 g hasselpähkinöitä
150 g ricottajuustoa tai suolaamatonta tuorejuustoa
1 dl parmesaania
2 dl Kermaa
1 pieni salottisipuli
1 dl valkoviiniä tai kuivaa sherryä
suolaa, pippuria
muskottipähkinää

Jaa resepti

Ohje

Pääruokana 4 annosta. Alkuruokana 6-8 annosta.

Valmista ensimmäisenä pastataikina taikinakoukun avulla. Riko kananmunat kulhoon ja pyöräytä terää muutama kerta rikkoaksesi niiden rakenteen. Lisää sen jälkeen jauhot ja ripaus suolaa ja anna koneen käydä asennolla 3 kunnes taikinasta tulee kimmoisa sileä pallo, eli noin kymmenen minuuttia. Ajan lopussa taikina on puhdistanut kaikki jauhot kulhon reunoilta. Jos se tuntuu tahmealta lisää hieman jauhoja. Painele taikina tiiviksi palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottelemaan puoleksi tunniksi.

Ota kastiketta varten erikseen neljäsosa pistaaseista.

Valmista sillävälin täyte. Jauha pähkinät hienoiksi, sekoita juustojen kanssa. Lisää hieman pippuria ja muskottipähkinää. Jos seos tuntuu kovin kuivalta ja rakeiselta voi lisätä mukaan lorauksen kermaa, mutta vain sen verran että täytteestä saa helposti lusikoitavan.

Kaaviloi taikinasta melko ohut (0.2 mm) ja ota rengasmuotilla siitä ympyröitä. Luskoi jokaisen ympyrän päälle 1 tl täytettä, kostuta reunat ja sulje puolikuun muotoisiksi nyyteiksi. Keitä suolatussa vedessä noin kolmen minuutin ajan ja tarjoile kastikkeen kanssa.

Kastike:
Silppua sipuli pieniksi paloiksi ja rouhi jäljelle jääneet pistaasit. Kuullota sipulia hetki voissa, lisää pähkinät ja valkoviini. Kiehuta kastiketta viisi minuuttia kunnes valkoviini on haihtunut lähes kokonaan, lisää sitten kerma. Keitä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Huom: jos täytettä jää yli voi sen lisätä kastikkeeseen.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 1 Pähkinäiset kaurakeksit
  • 9 1 Pähkinäiset kaurakeksit
  • 4 6 Pähkinäiset suklaaneliöt
  • 1 1 Ricotta raviolit 19.3.2022
  • 4 6 Lihatäytteiset raviolit
  • 1 2 Pähkinäiset suklaakeksit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään