17 882
17 882

Englantilainen kerrosherkku eli English Trifle

10 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Pohjaksi
3 munaa
1 dl sokeria
1 1/4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kerroksiin
2 banaania
1 dl mansikoita
1 pkt makeaa, esim. vadelmahyytelöä*
1 pkt valmista vaniljakiisseliä tai -kastiketta**
1 1/2 dl Kermaa
1 rkl sokeria
pari tippaa vaniljaesanssia

Jaa resepti

Ohje

Vatkaa munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi ja lisää joukkoon toisiinsa sekoitetut jauhot ja leivinjauhe varovasti niin ettei vaahto laskeudu. Levitä uunipellille ja paista 180°C:ssa n. 10 min kunnes kauttaaltaan kypsä. Leikkaa pois kovat reunat, ja leikkaa 2x5cm kokoisiksi palasiksi. Vuoraa tarjoilukulhon pohja näillä kääretorttupohjan paloilla. Viipaloi banaanit ja levitä ne kääretorttupohjan palojen päälle. Pilko mansikat pieniksi paloiksi ja levitä banaanien päälle. Sulata hyytelöpalat kuumaan veteen paketin ohjeen mukaan, ja lisää sitten kylmä vesi ohjeen mukaan. Kaada seos tarjoilukulhoon, torttupalojen ja hedelmien päälle. Nosta jääkaappiin jäähtymään kunnes hyytelö on ”kovettunut”. Vatkaa tällä välin kerma vaahdoksi, lisää joukkoon 1 rkl sokeria ja vaniljaesanssi. Kun hyytelö on ”kovettunut”, kaada päälle vaniljakiisseli tasaiseksi kerrokseksi. Lopuksi peitä pinta kermavaahdolla ja ripottele koristeeksi kaakaojauhetta. * en tiedä saako näitä hyytelöitä Suomesta, Irlannissa ja Englannissa ovat myynnissa nimellä ”jelly”, Amerikassa sama tuote tunnetaan nimellä ”jell-o”. Kyseessä on siis ruokaväreillä ja sokerilla maustettu ja värjätty gelatiinijälkiruoka, joka sekoitetaan veteen ja ”kovetetaan” kylmässä. Jos tätä ei ole Suomessa saatavilla, voi sen korvata tässä reseptissä mansikka- tai vadelmahillolla, missä tapauksessa tekoaika lyhenee, sillä ei tarvitse odotella hyytelön kovettumista. Muista kostuttaa kääretorttupohjan palaset joko mehulla tai juhlavampaa kerrosherkkua tehdessä vaikkapa sherryllä.

** ja taas kerran, vaniljakiisseli on lähin vastaava tuote Suomessa, Irlannissa tämä on nimeltään custard, maito- tai vaniljakiisseliä vastaava, makea jälkiruuan lisäke.

Samankaltaisia reseptejä

  • 10 6 Englantilainen hedelmäkakku
  • 2 2 Vadelmakisseli Amarettini Mascarpone Trifle
  • 7 2 Englantilainen hedelmäkakku
  • 7 4 Englantilainen Hedelmäkakku
  • 14 19 Englantilainen hedelmäkakku
  • 4 2 Englantilainen Hedelmäkakku

Kommentit

MinnaMa
Tämä on irlantilaisen mieheni ykkösherkkua, ja usein täällä joulun aikaan nautittava perinteinen jälkiruoka. Pitkän tekoajan vuoksi ei tule hirveän usein tehtyä, mutta silloinhan se maistuu paremmalle kun harvemmin saa nautiskella. Todella makea ja täyttävä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään