47 459
47 459

Hedelmillä Täytetty Ankka

4 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

1 ankka 2,4 kg
1 rkl hienoa suolaa
½ tl mustapippuria jauhe
mustapippuria myllystä
1 rkl hienoa suolaa
2 sitruunaa
2 tl timjamia
2 granny smith omenaa
2 appelsiinia
4 luumua
Kastike:
1 appelsiini kuoret ja mehu
2 dl paistolientä
suolaa, maizena

Jaa resepti

Ohje

Huuhdo lintu yltäpäältä ja valuta kuivaksi. Sisällä on "lahjapaketti" , poista se ja tee sille mitäs tykkäät, minä paistoin sisäelimet isännälle(pannulla, hiukan suolaa ja valkopippuria). Pese hedelmät hyvin ja paloittele, poista appelsiinistä kuoret, myös valkoinen osa. Sekoita ruokalusikalliseen suolaa mustapippuri ja timjami, tuoretta timjamia en saanut käsiini. Puserra sitruunasta mehu, kaada se ankan sisään, kääntele lintua ja kaada suolaseos perään, yritä hieroa mausteet ankan sisään. Puserra toinen sitruuna ja hiero mehu ankan nahkaan. Hiero suola myös nahkaan ja kierrä myllystä mustapippuria. Anna maustua tunnin pari. Änge hedelmät vattaonteloon niin paljon kuin mahtuu. Sido kalastajalangalla koivet ja molemmat päät kiinni. Pistele reikiä terävällä piikillä nahkaan. Laita selkäpuoli ylöspäin ritilälle, laita syvä pelti ritilän alle ja sille pari desiä vettä. Laita ankka uuniin 190 puolituntia. Käännä otus toisinpäin eli vatta ylös ja jatka kypsennystä vielä tunti. Sitten voikin kymmenen minuutin välein tökätä piikki rintalihakseen, jos tulee punaista nestettä jatka kypsennystä. Kun tulee kirkas neste ankka on valmis. Ota pois uunista ja anna levätä vartti.

Leikkaaminen onkin tämän ankan hankalin homma. Meillä ainakin naurettiin kovin ja ruoka ehti jäähtyä ennenkuin tuli valmista. Kuvia en näytä!

Kastike: Raasta appelsiininkuori tai leikkaa se ihan ohuiksi siivuiksi. Laita kasariin pari desiä vettä ja kuoriraaste ja keitä noin 10-15 min. Kaada vesi pois. Mittaa 2 dl appelsiinimehua, purista raastetusta ja lisää vaikka purkista lisää. Kaada ankan paistolientä samanverran eli 2 dl appelsiinimehun joukkoon, kiehauta. Suurusta mieleiseksi. Mausta ripauksella suolaa.

Appelsiinin kuorien keittäminen poistaa kitkeryyden.

Annoskuva on fuskua! Syötiin paaaljon enemmän...kunhan saatiin leikattua...

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 3 4 Hedelmäinen Salaatti

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään