3 300
3 300

Tortine di riso

4 annosta

Raaka-aineet

100 g herkkusieniä
250 g Risotto riisiä
1 rkl basilikaa
3-4 isoa paprikaa (punaisia ja keltaisia)
100 g tomaatteja/tomaattimurskaa
1 Sipuli
1-2 kynttä valkosipulia
voita, öljyä, suolaa
4 rkl parmesaania
1 rkl korppujauhoja

Jaa resepti

Ohje

1. Paahda paprikoita uunissa grillivastuksella mahdollisimman kuumalla kunnes kuori mustuu. Jäähdytä ja poista kuori ja sisukset. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna lusikallinen voita kasarissa, kuullota leikattu sipuli ja lisää paprikat. Paista hetki, alenna lämpötilaa ja lisää paloitellut tomaatit tai tomaattimurska. Keitä matalalla lämmöllä vartti.

2. Valmista herkkusienirisotto: kuumenna reilu loraus öljyä ja lisää valkosipuli. Hetken päästä lisää pilkotut herkkusienet ja hiennonnettu basilika. Kun sienet ovat saaneet vähän väriä lisää risottoriisi ja kuullota hetki öljyssä. Lisää kuumaa vettä vähän kerralla kunnes riisi on \'al dente\' (n. 15-20 minuuttia). Mausta vettä lisätessä esim liemikuutiolla.

3. Voitele kohokasvuoat (4 - 5 kpl) tai vastaavat ja lisää puoleenväliin asti risottoa tiiviisti. Levitä kerros parmesaania, ohut kerros paprikakastiketta ja päälle taas tiiviisti risottoa. Sekoita loppuun parmesaaniin korppujauhot, levitä pikku risottokakkujen päälle. Paista 200 C uunissa 15 minuuttia kunnes leivitys on kullankeltainen ja rapea.

Kumoa lautaselle ja tarjoa lopun kastikkeen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Värikäs kasvisrisotto
  • 3 1 Herkkutattirisotto
  • 2 0 Kanttarellirisotto shamppanja-vuohenjuustolla
  • 0 1 Lihapullakastike uunissa
  • 1 0 Risotto alla pescatora Kaapron tapaan
  • 1 2 Riisi-jauhelihakeitto 27.4.08

Kommentit

carkey
Juustokerros ja leivitys tuovat maistuvan lisän normaalille risottoruualle. Hauska vähän erilainen tapa laittaa ruoka esille.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään