19 699
19 699

HELLO KITTY -täytekakku

20 annosta

Raaka-aineet

täytekkupohja (kuvassa 4 munan)
MANSIKKA MOUSSETÄYTE:
7 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g vanilja/maustamatonta tuorejuustoa
2 dl ranskan kermaa
1-1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 kpl liivatetta
n. 400 g mansikoita (pakaste)
Koristeluun:
valkoista ja punaista marsipaania
koruun ja viiksiin karkkia tms.
1-2 prk creme vispi / kuohukermaa pursotuksiin

Jaa resepti

Ohje

Leivo täytekakkupohja ja leikkaa se kolmeen osaan.

Valmista mousse: Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata mansikat kohmeisiksi (jos sulanutta lientä on paljon kaada osa pois) ja soseuta ne. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat. Sulata liivatteet vesitilkassa ja anna hetki jäähtyä. Kaada liivate seokseen ja lisää lopuksi kermavaahto.

Kokoa täytekakku kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan ylösalaisin (kansi ekana jne) kakkuvuokaan ja kostuta samalla esim maidolla ja vaniljasokerilla. Laita ekaan kerrokseen puolet mansikkamoussesta ja loput seuraavaan kerrokseen. Jos kakku tulee vuoan yli, tiivistä pakettia kelmujen avulla, jotta täyte ei valu astia pohjaosaan. Laita kylmään miel. yön yli.

Vatkaa koristeeksi tarkoitettu kerma ja levitä ohut kerros kakun päälle.Kaulitse punaisesta marsipaanista kakun yläosan kokoinen ohut ympyrä. Piirrä tai tulosta netistä mallikuva kissasta ja tee valkoisesta pää, kädet ja jalat ja punaisesta mekko (sekotiin valkoista ja punaista marsipaania mekkoa varten, jotta se erottuu taustasta paremmin. Asettele varovasti punainen ympyrä kakun päälle ja sen jälkeen kokoa kissa. Käytä tomusokeria marsipaanin kaulitsemisessa, jotta saat sen helposti irti alustasta! Koristele reunat kermalla. Hopeiset helmet ovat kissan kaulakoru, kuvasta saattaa saada kuvan, että se olisi kissan suu..

Mansikkamoussen ohje on lainattu Hellapoliisilta ja idea täytekakun kuvasta löytyi niin ikään netistä (tekijää en muista). Kiitos molemmille!

Samankaltaisia reseptejä

  • 9 14 Nalle Puh -täytekakku
  • 5 0 Hello Kitty -täytekakku pienelle syntymäpäiväsankarille
  • 6 3 Spiderman-kakku
  • 1 0 Suklaakakku
  • 5 5 Täytekakku
  • 9 6 Hello kitty kakku

Kommentit

Aamu
Meidän 2v. neiti rakastaa kissoja ja erityisesti tätä kissahahmoa, joten synttärikakku oli mieluinen :o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään