10 279
10 279

Mansikka-SitruunaHyytelöLeivokset

10 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

2 munaa
½ dl hedelmäsokeria tai tavallista 3/4 dl
1 tl sitruunamehua (2 kpl)
5 rkl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl marjoja, vadelmia, mansikoita...
5 liivatelehteä
2 munaa
½ dl hedelmäsokeria tai tavallista 3/4 dl
1 dl sitruunamehua
dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Tarkista ensin minkä malliseen ja kokoiseen vuokaan aiot tehdä leivosaiheen! Jos vaikka päätät kokeilla ja jos on pitkänmallinen vuoka kuten minulla oli, niin tässä ohje siihen.

Taita leivinpaperista vuoka, jonka mitat on 35x15 cm, pane se pellille.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu vaahtoon ja sitten jauhot. Kaada leivinpaperivuokaan. Paista uunin keskitasolla 225 / 5 min. Irrota paperi ja leikkaa reunat niin, että levystä tulee 27x11 cm. Jäähdytä tasaisella alustalla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää puolet sitruunamehusta. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahto munavaahtoon. Kuumenna sitruunamehun loppu ja liota liivatteet siihen, kaada nauhana täytteeseen kun on hiukan jäähtynyt.

Vuoraa pitkä kakkuvuoka kelmulla, kelmua riittävän iso pala, että riittää reunojen yli. Laita marjat riviin vuoan pohjalle keskelle. Pakastemarjat jäisinä. Kaada sitruunahyytelö marjojen päälle. Pohja voidellaan soseutetuilla marjoilla, jätä muutamia koristeeksi. Laita pohja hyytelön päälle. Käännä kelmun reunat päälle ja laita jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi, kunnes hyytelö on kovettunut. Kumoa kakku varovasti leikkuulaudalle. Irrota kelmu ja leikkaa kakku noin 3 cm viipaleiksi. Koristele palat muutamalla mansikalla.

Tarjoa heti. Kuvassa olevat mansikat eivät ole homeessa vaan ovat jäisiä, tätä kysyttiin jo!(lapset)

Laitin ohjeeseen 5 liivatetta, itsellä oli 4 ja se oli mielestäni liian vähän.

Ohje ilmaisjakeluna tullut leivontakortti jota muokattu.

Leikatut ylimääräiset palat voi hyödyntää. Leikkaa neliöitä, levitä jokatoiselle palalle marmeladia, pursota kermavaahtoa päälle ja koristele jollain.

Ps. laita vettä lisäksi että tulee 1 dl sitruunamehua jollei sitruuna riitä.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään