Appelsiiniset broileripullat liemessä kypsennettynä 22.1.2023

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

400 g broilerin jauhelihaa
2 palaa kuivahtanutta vaaleaa leipää (korppu/pankojauho ok)
2 kpl puoliveriappelsiinin/appelsiinin kuoriraaste
1 kpl puoliveriappelsiinin/appelsiinin mehu
n.1 dl tuoretta basilika-ja ruohosipulisilppua
1 kpl muna
kuivattua rakuunaa, kuivattua sitruunabasilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
liemi
5-7 dl kanalientä
porkkanaa, varsiselleriä, salottisipulia, pala jalapeñoa
pippuria (suolaa maun mukaan lisää, maistele!)
kuivattua rakuunaa, sitruunabasilikaa
1-2 puoliveriappelsiinin/appelsiinin mehua, maistellen
(kuusenkerkkä)sokeria/makeutusta esim siirappi, agavesiirappi tms

Jaa resepti

Ohje

Laita kanaliemi porisemaan ja kuori tällä välin porkkana, pese (ja kuori kuten raparperi) varsiselleri sekä salottisipulit. Itse laitoin yhden pienen porkkanan, yhden varsisellerin ja 6-7 pientä salottisipulia halkaistuna. 1/4 palasen jallua kokonaisena myös. Laita kaikki kanaliemeen, lisää kuivatut yrtit- voi myös käyttää tuoreita jos on. Lisäsin myös pari vuotta sitten tehtyä kuusenkerkkäsokeria, pieni makeus korostaa makuja mutta halutessaan voi jättää pois. 

Kun liemi on poreilemassa, pese ja kuivaa kaksi puoliveriappelsiinia ja raasta niiden kuoret kulhoon. Purista mehut ja käytä yhden puolikkaan mehu kuivatulle leivälle- laita pieneen kulhoon leivänpalat ja päälle mehu, kääntele välillä jotta leipä kostuu hyvin, tarvittaessa lisää mehua. Voit käyttää myös korppu-tai pankojauhoja, nesteeksi käy myös vesi/maito jne. Itse halusin korostaa veriappelsiinia joten siksi käytin sen mehua. 

Hienonna ruohosipuli ja basilika, lisää ne kulhoon appelsiin kuoriraasteen kanssa, lisää jauheliha, muna ja mausteet, puristele leivistä suurin mehu pois ja lisää kulhoon. Sekoita kaikki keskenään. 

Tässä vaiheessa maistele lientä, lisää sinne ainakin puolikkaan appelsiinin puristettu mehu. Itse tein pienen testipullan, teelusikoiden avulla mutoilin pienen broilerikvenellin ja laitoin liemeen kypsymään. Testasin maut ja lisäsin hieman suolaa sekä appelsiin mehua massaan. 

Kun olet testannut jauhelihamassan ja liemen maut että ovat suusi mukaiset, aseta liemi kiehumaan tasaisesti ja lisää massasta tehdyt pullat liemeen kypsymään, itse käytin vain ruokalusikkaa ja kättä apuna ja tein summittaisia "pullia", jos tahdot täydellisiä pyöryköitä tai kvenellejä, tee niitä, kukin tapansa, taitonsa ja makunsa mukaan. 

Kypsennysaika riippuu pulliesi koosta, 10-20min, riippuu myös siitä kuinka nopeasti saat kaikki kypsymään, testipullalla voit koittaa onko kypsää.

Itse keitin cavatelli-pastaa ja lisäsin sen pullien joukkoon. 

Käytin tässä yhteensä 3 puoliveriappelsiinia. 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 8 Sitruunaiset BroilerPullat
  • 3 1 Broileria ja nuudelia pikaliemessä 29.1.2021

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 2 Appelsiiniset katkaravut 4.12.2022
  • 3 7 Appelsiiniset porsaankyljykset
  • 52 28 Appelsiiniset Pikapullat
  • 2 2 Agua fresca vesimelonista 27.10.2023
  • 45 23 Appelsiiniset Tuulihatut
  • 1 1 Appelsiiniset muffinit

Kommentit

Taskuvenus
Oli pussillinen noita puoliveriappelsiineja ja siitä se ajatus sitten lähti.... Piti siivilöidäkin liemi mutta sitten päätin jättää sattumat liemeen kun ovat nekin imeneet hyviä makuja niin paljon! Oli kyllä erittäin suun mukaista, mukava appelsiinin maku ja tuo 1/4 jallusta antoi juuri kivan pöhinän.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään