Suklainen appelsiinikääretorttu kinuskisella kreemillä

Raaka-aineet

4 kpl munia
1,5 1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 kpl luomuappelsiinin kuoriraaste, tai makuaromia
Täytteet
2,5 dl kinuskikermaa
100 g voita
(sormisuolaa)
appelsiinimarmelaadia
Kuorrutus
130 g maitosuklaata
3/4 dl kuohukermaa

Jaa resepti

Ohje

Ota kinuskivoikreemiin tulevat voi ja kerma huoneen lämpöön.

Tee kääretorttupohja, sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao yhteen. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi ja lisää jauhoseos siivilän kautta. Lisää appelsiinikuoriraaste, tai makuaromi. Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 7-8 minuuttia uunista riippuen. 

Keitä kinuskikerma korkealla keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes se muuttuu paksuksi kastikkeeksi ja anna jäähtyä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja lisää joukkoon jäähtynyt kastike. Vaahdota, kunnes kreemi on kiiltävää ja kuohkeaa. Mausta halutessasi ripauksella suolaa, itse en lisännyt.

Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle ensin appelsiinimarmelaadia ja sen päälle kinuskivoikreemi. Kääri rullalle ja anna tasaantua ja levätä.

Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa ja kuumenna kerma liedellä kattilassa, mutta älä anna kerman kiehua. Sekoita sulanut suklaa kermaan kunnes se on sileää ja tasaista. Levitä hieman jäähtynyt kuorrute kääretortun päälle ja koristele vielä halutessasi, anna kuorutteen jähmettyä.

 

Tämä kääretortun idea lähti syntymäpäiväjuhlissa tarjolla olleesta täytekakusta ja sen kinuskivoikreemistä. Ohje siihen on suoraan Valion reseptistä Helppo kinuskikreemi voikakkupohjaan. Kuorruteen ohje on taas Kinuskikissan resepteissään julkaisema suklaakuorrute.

Reseptissä yhdistämällä appelsiinia ja suklaata ollaan aika lähelle Fazeriinan makuja ja kinuskivoikreemi vielä korosti herkullisuutta. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 7 Suklainen sitruunakakku
  • 4 1 Suklainen britatorttu
  • 79 34 Suklainen Kahvikakku
  • 7 9 Suklainen kahvikakku
  • 5 0 Suklaakakku kinuskisella voikreemillä ja suklaakuorrutteella
  • 3 0 Suklainen muropiiras

Kommentit

Mummo07
Tätä nyt pariin otteeseen tehty ja kaik mänt. Pyörää ei ole tässä keksitty uudelleen, mutta osista sai yhdistettynä onnistuneen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään