Täytetyt jalapeñot rippeistä 5.7.2022

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

jalapeñoja
juustopaloja sisälle
chorizoa tms
schwarzwaldin kinkku /ilmakuivattu kinkku tms
hammastikkuja/narua pitämään kiinni

Jaa resepti

Ohje

Tämäkin resepti sai rippeiden hyötykäytöstä alkunsa. Edellisen päivän juustotarjottimen rippeistä hyödynsin jäljelle jääneet juustot (chilipaprikabrie sekä Lidlistä ostettu tomaatti-oliivi-basilika- juusto) ja leikkeleet, omassani oli chorizo ja schwarzwaldin kinkkua. Voit käyttää mistä itse pidät, tässä nyt kuitenkin resepti lähinnä vinkkinä miten hyödyntää jos näitä jää- ei haittaa vaikka olisi hieman kovettunut tms. Sattumalta oli tuoreita jalluja kaapissa, tähän sopisi myös minipaprikat, padronit jne. 

Pese jallut ja laita airfryeriin (n.180C) tai uuniin pehmenemään 5-15min -koska idea syntyi lennossa ja tein lennossa ei tullut kelloa katsottua, lisäksi aika riippuu jallun koosta ja uunin/pöhöttimen lämmöstä.

Ota jallut jäähtymään, leikkaa yhdeltä sivulta puukolla halki alhaalta ylös, poista halutessasi siemenkota ja siemenet (vähentää tulisuutta) ja antaa lisää tilaa juustolle. Laita juustopalat jallun sisään ja kiepauta leikkeleet päälle, koita saada halkion kohdalle tiiviisti jotta juusto ei valuisi ulos. Tarvittaessa sido narulla tai käytä coctailtikkuja/varrastikkuja joilla saat pidettyä jallun nipussa. Grillaa tai paista uunissa/airffryerissa kunnes pinta näyttää hyvältä ja juusto on sulaa.

Juustolautasen hedelmistä tein MansikkaMeloniMarjoriitan eli juoman, linkitys ohessa. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 4 0 Täytetyt Chilit "México"
  • 3 0 MansikkaMeloniMarjoriitta 5.7.2022

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 1 Täytetyt leivät rippeistä
  • 1 0 Täytetyt jalapeñot
  • 3 0 MansikkaMeloniMarjoriitta 5.7.2022
  • 5 5 Jauhelihamuffiini rippeistä
  • 1 0 TONNIKALASALAATTI rippeistä
  • 0 2 Kastike rippeistä

Kommentit

Taskuvenus
Juusto/leikkeletarjottimet eivät ikinä tyhjene täysin, tässä vinkki rippeiden käyttöön. Näissä triplattiin mausteisuutta, sisällä olevat juustot olivat mausteisia, chorizoa ja itse jallu oli hyvinkin tulinen kärjestä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään