Nokkospannariburgeri 30.5.2022

1 annosta

Raaka-aineet

Nokkospannari
n.2-3 dl Pirkan 3 juuston keittoa
n.3 dl maitoa
4 kpl munia
2 dl vehnäjauhoa
1 rkl rasvaa
suolaa makusi mukaan ja valkopippuria
n.200 g esikeitettyä/ryöpättyä nokkosta silputtuna
valinnaiset lisät pannariin:
tomaatteja puolitettuna
paprikaa
mozzarellapallo revittynä
esipaistettua-ja maustettua jauhelihaa
muuta:
nokkossmetanaa
pikkelöityjä sinapinsiemeniä
punasipulia
salaattia + tomaattia

Jaa resepti

Ohje

Tähänkin reseptiin on hieman alkuun kerrottava miten tämä syntyi ja miksi käytän tässä tiettyjä raaka-aineita. Kannattaa huomioida että määrät ovat suuntaa antavia, kuten muukin ohjeistus, tässä mentiin omalla kokemuksella ja mutulla, tahdoin kuitenkin reseptin tänne lisätä jos se inspiroisi jotain toistakin nokkosen käyttöön!

Olin suuoperaatiossa jonka johdosta piti syödä soppaa, mies toi kaupasta tuota Pirkan 3 juuston keittoa jota maistoin lusikallisen ja päädyin siihen että se on parempi hyödyntää jossain muussa muodossa kuin pääasiallisena ravintona....Joten sitä olin lurautellut sinne tänne jo enemmänkin ja nyt käytin tuon lopun tähän pannariin.

Nokkosia olin kerännyt heti kun niitä alkoi tulla, ryöpännyt, silpunnut ja pakastanut. Otin pakkasesta pannaria varten palan joka vastaisin n.200g tuoreena ryöpättyä nokkosta. Tässä(kin) kannattaa käytttää maalaisjärkeä, nämä reseptin määrät ovat suuntaa antavia koska ei juurikaan mittakippoa tullut käytettyä! 

Pannariin menevät muut täytteet olivat täysin hävikinestoa; olin aiemmin paistanut ison erän jauhelihaa ja se piti käyttää pois. Tomaatit ja paprikanpala olivat jo pehmeitä ja liki sitä viimeistä varttiansa joten nakkasin nekin mukaan. Mozzarellapallo oli punaleimalapulla ostettu ja päiväys jo ohi mennyt, elinkelpoinen vielä ja sopi hyvin tähän, muuta juustoa ei kaivannut. Nämä voivat siis kaikki jättää pois tai korvata muilla, vain taivas on rajana. Samoin maustaminen, itse yritin pitää maut suht puhtaana ja nokkosta korostavana.

Muuta: nokkossmetanaa tein pienemmästä määrästä nokkosia mitä ryöppäsin ja silputin, koitin jopa sauvasekoittimella saada mahdollisimman tasaiseksi mutta rouheaksi jäi- makuasioita, ehkä morttelissa saisi hienomman koostumuksen tai sitten keittämällä kunnolla, itse tahdoin jättää ravintoaineita mahdollisimman paljon ja makua jonka takia vain ryöppäys. Sekoitin smetanaan, pikkuisen suolaa ja pippuria, ei muuta.

Pikkelöidyt sinapinsiemenet olivat aiemmasta kokeilustani jääneet ja ne toimivat tässä oikein kivasti, käytin mustia ja tavallisia sinapinsiemeniä. Sen kummempaa reseptiä siihen ei ole, vettä, makuetikkaa, sokeria, suolaa ja tähtianis olivat tuossa paletissa.

Ja nyt vihdoin reseptiin:

Sekoita pannarin aineet keskenään ja mausta, laita leivinpaperoidulle pellille ja lisää päälliset oman makusi mukaan. Paista 175-200 20-30 min tai kunnes pannari on kypsä. Pannarin kypsyessä tee smetana, silppua sipulit, salaatit, tee pikkelöidyt sinapinsiemenet jne mitä nyt tahdotkin käyttää. Menee toi pannari ilman noita välissä oleviakin! Ota kypsästä pannarista stanssilla/muotilla haluamasi määrä paloja, laita väliin nokkossmetanaa, sinapinsiemeniä, punasipulia ja salaattia. Tässä oli paljon makua, jotenkin kovin kiva ja kävi meillä päivällisestä! 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 3 0 Täytetyt nokkosletut
  • 2 8 NokkosNauhaPasta
  • 2 0 NokkosKeitto
  • 1 0 RAutainen NokkosMunakas
  • 1 1 NokkosLohiPiirakka
  • 0 0 Perunanokkospaistos 30.4.2019

Samankaltaisia reseptejä

  • 6 1 Suolainen pannari
  • 4 3 Bao bun
  • 4 4 Broileritaquitot & maissipyre 1.2.2021
  • 1 0 Kevyt ja vegaani "hollandaise" 30.5.2022
  • 3 4 Varhaiskesän salaatti 6.6.2022
  • 0 2 Nokkoshummus

Kommentit

Taskuvenus
Takapihan rikkaruohosta lautasen kuninkaaksi! Hieman rönsyilevän runsas reseptiikkakirjoitus mutta nyt piti selventää asioita, tai kenties sekoittaa, heh.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään