Poke bowl

5 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

Marinoitu lohi:
1 kg lohifileetä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 chili viipaloituna
1 limen mehu
0,5 dl soijaa
3 cm inkivääriä raastettuna
3 rkl ruokosokeria
0.5 l vettä
Riisi:
3 dl sushiriisiä
3,5 dl vettä
Marinoitu punakaali:
500 g punakaalia suikoituna
0,5 dl sokeria
0,5 dl väkiviinaetikkaa
5 rkl seesamiöljyä
0,5 dl rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
Lisäksi:
1 retiisi ohuina lastuina
1 kevätsipuli pilkottuna
1 rkl seesaminsiemeniä
avokadoa viipaloituna
kurkkua viipaloituna

Jaa resepti

Ohje

Aloita valmistamalla marinoitu lohi. Laita lohta lukuun ottamatta kaikki aineet kattilaan ja keitä viisi minuuttia miedolla lämmöllä. Jäähdytä kylmäksi.

Kuutioi lohifileet noin 1x1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kaada kylmä marinadi lohipalojen päälle, sekoita ja anna marinoitua kylmässä muutama tunti.

Valmista seuraavaksi marinoitu punaakali sekoittamalla kaikki aineet keskenään kunnolla murskaten kaalia hieman. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku. Anna marinoitua.

Ennen tarjoilua laita riisi kattilaan ja laske päälle kylmää vettä, siivilöi vesi pois. Toista edellinen 3–4 kertaa. Laita kattilaan vesi ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja sekoita. Keitä minuutti ja sekoita. Laske keittolevyn teho ykköselle ja laita kattilan kansi tiiviisti kattilan päälle.

Anna riisin kypsyä rauhassa noin 20 minuuttia. Älä sekoita. Voit käyttää kattilan sijaan myös riisikeitintä.

Kun riisi on saanut jäähtyä hieman ja lohi sekä punakaali marinoituneet, on aika kasata poke bowlit kulhoihin. Lisää pohjalle riisiä, asettele päälle kauniisti lohta, punakaalia, retiisilastuja, kurkku- ja avokadoviipaleita. Riputtele lopuksi päälle kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

 

Poke bowl - raikas kulhoruoka Havaijilta

Poke bowl on alun perin Havaijilta kotoisin oleva kulhoruoka, jossa on aasialaisittain marinoitua lohta ja sushiriisiä. Tyypillisesti poke bowliin kuuluu myös marinoitua punakaalia, kevätsipulia ja muita kasviksia, kuten kurkkua ja avokadoa. Poke bowlin ohjetta voi hyvin soveltaa ja käyttää kotoa löytyviä kasviksia tai omia suosikkeja sen rakentamiseen. Poke bowl kasataan yleensä niin, että raaka-aineet kasataan riisin päälle kauniisti sektoreihin tai omiin nurkkiinsa niin, etteivät ne ole päällekkäin.

 

Resepti: Risto Mikkola

Kuva: Roni Lehti

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään