3 471
3 471

Läskisoosi

2 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

500 g porsaan kylkiviipaleita
1 iso sipuli
3,5 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
0,5 tl mustapippuria (rouhetta)
0,5 tl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Paloittele lihaviipaleet noin 2x5 cm kokoisiksi paloiksi. Ruskista viipaleet pannulla kahdessa erässä noin 6-8/9 -lämmöllä niin kauan, että vesi on haihtunut ja rasvat ovat tirskuneet pannulle. Vältä palamista kiinni. Tässä tapauksessa yhdessä kuvistani näkyy aivan liian palaneita kohtia. Siirrä viipaleet pataan. Siirrä pannulle jäänyt kirkas rasva hetkeksi johonkin toiseen astiaan. Jätä toisesta ruskistuserästä pannulle sen verran rasvaa, että saat sipulit kuullotettua.

Kuutioi sipuli ja kuullota pannulla hetki. Siirrä pataan.

Kaada lihaviipaleista tirskunut kirkas rasva takaisin pannulle. Nosta lämpö 8/9:ään. Lisää pannulle vehnäjauhot. Sekoita koko ajan niin kauan, että vehnäjauhot ruskistuvat. Lisää pannulle 2 dl vettä ja kiehauta koko ajan sekoittaen. Kaada tämä sakea ruskea kastike pataan lihapalojen ja sipulikuutioiden päälle.

Lisää padan pohjalle lihapalojen sekaan vielä 2 dl vettä ja kiehauta. Sekoita kaikki ainekset. Vähennä lämpö noin 1,5/9:ään ja hauduta kannen alla noin 2 tuntia. Sekoittele välillä pohjia myöten. Lisää tarvittaessa vettä sopivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Tarvittava veden määrä vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon rasvaa on saatu irti, jauhoja on käytetty ja vettä on haihtunut.

(Tässä ei ole yhtä kaavaa ja jokainen kerta vaatii hoksnokkaa. Voit esimerkiksi ruskistaa jauhot puhtaalla pannulla koko ajan sekoittaen ja lisätä pannulle kirkkaan rasvan vasta jauhojen ruskistuttua. Tai voit kuullottaa sipulikuutiot ja ruskistaa jauhot samaan aikaan siinä tapauksessa, että lisäät pannulle ensin kirkkaan rasvan.)

Mausta mustapippurilla ja suolalla makusi mukaan.

Nauti kuorellisten perunoiden, suolakurkun ja survottujen puolukoiden kanssa.

***

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 4 Läskisoosi
  • 8 6 Läskisoosi
  • 0 2 Läskisoosi uunissa 1.1.08
  • 2 2 Läskisoosi
  • 7 1 Läskisoosi pekonilla höystettynä
  • 5 2 Läskisoosi vanhaan malliin

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään