Kermakakkuja suklaalla, mustaherukoilla ja mascarpone-kermalla 30.11.2021

Raaka-aineet

LEHTITAIKINA
100 g kylmää voita
500 g jauhoja
2,5 dl jääkylmää vettä
0,5 rkl sitruuna mehua
1 tl suolaa
400 g voita, huoneen lämpöistä, kaulittavaa
MUSTAHERUKKA GEELI
100 g mustaherukkasosetta
40 g sokeria
2 g pektiiniä
MUSTAHERUKKA MASCARPONE
200 g mustaherukkasosetta
3 lehteä liivatetta
200 g mascarponea
50 g tomusokeria
2 dl kermaa
VANILJA CHANTILLY
500 g kuohukermaa
100 g tomusokeria
1 tl vanilja tahna
2 tl rasvaton maitojauhe
SUKLAA KANSI
200 g tummaa suklaata
Kultapölyä tarpeen mukaan

Jaa resepti

Ohje

  Lehtitaikina

Sekoita monitoimikoneessa voi, jauhot ja suola. Lisää vesi ja sitruunamehu ja sekoita hieman nopeasti. Vaivaa se tasaiseksi taikinaksi ja kääri kelmuun sekä muotoile littanaksi.Laita taikina pakastimeen n. 5 minuutiksi. 

Leikkaa kaksi noin 35x20cm palaa leivinpaperista Kuutioi voi pieniksi paloiksi ja laita ne paperien väliin. Kauli voita ohuesti kahden paperin välissä. Varo lämmittämästä voita. Laita voi kylmään, mutta siitä ei saa tulla kovaa, vaan sen tulee olla samaa koostumusta kuin taikina.

Kauli taikina 40x35 cm:n suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Laita se pakastimeen 5 minuutiksi.

Aseta voilevy toiselle puolelle ja taita toinen puoli voin päälle niin, että voi on kokonaan taikinan sisällä. Sulje liitokset, jotta voi ei pääse ulos. Leikkaa tarvittaessa ylimääräinen taikina pois.

Kauli taikina pitkältä sivulta 60x20cm kokoiseksi ja taita kolmannekseen eli 20X20 cm. Laita taikina jääkaappiin 5 minuutiksi. Käännä kaulimissuuntaa ja kauli taikina 60x20 cm:ksi. Taita taikina jälleem kolmannekseen. Laita jääkaappiin 5 minuutiksi. Toista edellinen ohje vielä 4  kertaa. 

Ota taikina pois ja jaa se keskelle. Laita toinen puolikas takaisin jääkaappiin. Kauli toinen puolisko niin, että se on n. 3 mm. paksu. Leikkaa suorakulmio, jonka mitat ovat 35x25 cm. Jäähdytä taikina, kun uuni lämpenee. Pistele taikinaa haarukalla. Paista levyä 185 ast/21 min. Laita taikinan päälle leivinpaperi ja uunipelti, jotta taikina ei kohoa uunissa.

Poista uunipelti 21 minuutin kuluttua, nosta lämpö 230 asteeseen. Ripottele levyn pinnalle tomusokeria ja jatka paistamista, kunnes tomusokeri karamellisoituu kauttaaltaan. Se kestää n. 8 minuuttia. Pidä kakkupohjaa tarkasti silmällä.

Ota kakkupohja pois uunista ja anna jäähtyä ritilällä. Leikkaa taikina kahdeksi 10 cm leveäksi nauhaksi. Niiden tulee muodostaa yhteensä 12 suorakulmiota, joiden koko on 4x10 cm. Rainaa ei pidä leikata nyt, vaan vasta kun kerma on laitettu päälle.

 

 

Mustaherukka geeli

Laita mustaherukkasose ja puolet sokerista kattilaan ja kiehauta. Sekoita loppu sokeri ja pektiini keskenään ja kaada kattilaan. Sekoita hyvin ja anna kiehua muutama minuutti.

Kaada geeli vuokaan ja laita pakastimeen. Kun geeli on jähmettynyt, siirrä se pieneen korkeaan astiaan ja sekoita massa. Siirrä geeli pursotuspussiin ja säilytä jääkaapissa. 

 

Mustaherukka mascarpone

Kuumenna mustaherukkasose hieman kiehumispisteen alapuolelle. Lisää liivate ja anna jäähtyä. Vatkaa mascarpone, tomusokeri ja kerma keskenään, käännä kylmä mustaherukkasose kermaan ja kaada pursotuspussiin.

 

Vanilja Chantilly

Vatkaa kaikki ainekset kermaiseksi ja kiinteäksi vaahdoksi. Varo vatkaamasta kermaa liian kovaksi, sillä se erottuu.

 

Suklaa kansi

Temperoi suklaa. Levitä ohut kerros kylmälle pinnalle ja anna sen asettua hieman. Leikkaa reunat pois, jotta saat 4X4 cm neliön. Peitä suklaa leivinpaperilla. (ota röyhelöitä jos haluat niitä. kts kuva)

 

Kokoaminen 

Levitä geeliä puolelle lehtitaikinasta (ennen kuin leikkaat sen pienemmiksi paloiksi). Pursota päälle paksut chantilly-kermanauhat ja tasoita palettiveitsellä ja taikinanjakajalla, jota pidät pystysuorassa reunoilla, jotta kerma on samassa linjassa kuin kakkukerros (näyttää kuin veitsellä leikattu) .

Pyyhi veitsi hyvin ennen seuraavan levyn leikkaamista. Ripottele mustaherukka-mascarpone-kermaa ei-kermaiselle lehtitaikinalevylle. Pursota 10-12 pistettä niin, että ne peittävät koko levyn. Koristele kakut suklaalla. 

 

 

Kopioin ohjeen "koko Tanska leipoo" ohjenman finalistilta. Käännös saattaa olla hieman vaikea selkoinen koska se ei kaikilta osin "auennut" itsellenikään, mutta liitän tähän kuvan minkä toivon kertovan kokoamisen epäselvät osuudet sekä antavan koristelu vinkin. Röyhelöt puuttuu ohjeesta.

Oman kuvan otan ehdottomasti kun sellainen "kakku pinspiraatio" iskee. En usko että yltää lähellekään ohjeen omaa, mutta pakkohan se on tehdä.

Alkuperäinen ohje löytyy 

https://www.dr.dk/mad/opskrift/flodekager-med-chokolade-solbaer-og-mascarponecreme

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään