2 467
2 467

Osso buco alla finlandese eli okko pukko eli vasikan / naudan potkakiekot

4 annosta 3 - 6 h

Raaka-aineet

1-2 kg Vasikan , naudan (tms.) potkaa
porkkanaa
sopivasti kelta- ja valkosipuli
kirsikkatomaatteja
1 pll punaviiniä
lihaliemi + soijakastike
tomaattipyrettä ja murskaa
mausteita

Jaa resepti

Ohje

Lihat lämpiämään ainakin tunniksi. Kuori, viipaloi rehut haluamasi pituisiksi, tomaatit kokonaisena. Preppaile eli kaikki ainekset esille ja valmiiksi. Kuivaa paperilla tarvittaessa ja leikkaa kiekkojen ulkokalvoihin useita viiltoja terävällä veitsellä tai saksilla (rullalle ja kupille menee hieman kuitenkin).

Kuullota rehut oliiviöljyssä (ja hieman voita) samassa isossa padassa tai erillisellä pannulla, lihoihin sopiva paistopinta kuumalla pannulla/ padassa. Mausteet, lihaliemi, loraus soijakastiketta, hieman vettä ja punaviini. Lämmitä hetki, ainesten pieni sekoitus.

Pata uuniin 1tunti n.130 astetta, laske lämpö 95-100 astetta 3-6 tuntia fiiliksen mukaan.

Nesteinä oxfondy, soijakastike, loraus vettä ja pullo punaviiniä.

Mausteina tänään myllystä jauhettu mustapippuri, ylijäämästä itse kuivattua tinjamia, oreganoa, rosmariinia, pari laakerinlehteä, persiljaa jos on. Jos käytät oksia sido ne tinjamilla tai luonnon narulla. Joskus raastoin hieman sitruunan kuorta. Tuubi tomaattipyrettä, purkki tomaattimurskaa, hieman hunajaa happoja leikkaamaan. Hieman tummaa maizenaa niin tulee mukavan tuhti liemi.

Lisukkeena käy peruna, pyreet, riisi (risotto vissiin perinteisin), pasta, uunikasvikset, seko salaatti. Tänään höyrytettyä parsaa ja ruusukaalia.

Kuvassa pata ollut uunissa tunnin, lisäsin hieman maizenaa niin meni sopian sakiaksi, kiekot tuttuun tapaan mutkalla ja liian ohuita. Pyydä lihatiskiltä (tai sahaa itse) paksumpia n. 4cm kiekkoja, kaupan valmiit aika ohuita mutta pahin nälkä lähtee yhdellä kahdella kunnon lisukkeiden kanssa.

Jos ei punkku, valkoviini tai olut uppoa niin tulee hyvää ihan lihaliemelläkin. Vielä en lihatiskillä tiennyt mitä ostaisin, vajaa 1kg, 3kpl ohuita kiekkoja maksoi n.13€.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 4 Vasikan paisti 19.6.2016
  • 4 3 Vasikan välikyljys 12.3.2017
  • 2 2 Poron potkakiekot
  • 2 2 Vasikan potka 8.10.2017
  • 5 3 Osso Buco
  • 0 0 Keijon pötkö / naudan sisäfile

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään