Focaccia viinirypäleillä ja salvialla 1.9.2021

1 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

5 dl manitoba cream-vehnäjauhoja (puolikarkeat käy myös)
vajaa pussi kuivahiivaa (en punninnut, avattu oli) /25g tuorehiivaa
n.3 dl lämmintä vettä
suolaa
oliiviöljyä
viinirypäleitä
salvian lehtiä
sormisuolaa
(kuivattua nokkosta)

Jaa resepti

Ohje

Sekoita jauhot ja kuivahiiva (itse laitoin myös viime kesän kuivattua nokkosta) ja lisää vesi, sekoita, lisää suola ja öljy, sekoita hyvin. Saa jäädä sormiin tarttuvaksi ja hyvin veteläksi taikinaksi.

Levitä öljyn avulla leivinpaperoidulle pellille, ei tule koko pellillistä, noin pakastepizzan kokoinen kiekko tuli itselleni. Jätä kohoamaan noin tunniksi, ei haittaa vaikka on pidempi kohotusaika.

Kun taikina on kohonnut, työnnä viinirypäleen puolikkaita taikinaan, salvianlehtiä ja sormisuolaa, viimeistele oliiviöljyllä.

Paista +225 noin vartti. Mukaan laitoin kokonaisia viinirypäleitä, pyöräytin tilkassa öljyä nekin, nämä pääsevät syyspataani kun siitä on ensimmäisen kerran syöty, uudistan siis ruoan näiden avulla. 

Käytin manitoba cream-jauhoja siitä syystä että sain pussin jämän pois tilaa viemästä. Lisäksi niistä tulee aina hyviä leipiä joten voin suositella niitä tavallisten vehnäjauhojen sijaan, tavallisetkin kyllä käyvät vallan mainiosti.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Iso kiitos tästä reseptistä kuuluu AIMATOlle joka aikoinaan mulle vinkkasi laittaa viinirypäleitä focacciaan. Vuosia kului mutta nyt vihdoin tuli testattua ja oma lisä oli nuo salvian lehdet jotka antoivat rapeutta ja pähkinäisyyttä joka sopi oikein hyvin tähän leipään! Nokkonen ei juuri lisää tuonut mutta saimpa huijattua omaa mieltäni että nyt on terveellisempää,hah hah....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään