Pasteijat riperiisistä-ja munavoista 30.8.2021

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

lehtitaikinalevyjä
keitettyä riisiä
munavoita
tonnikalatölkki/ kypsää lohta/ kasviksia makusi mukaan
punasipulia
tilliä
ranskankermaa/tuore,-sulatejuustoa tms
muna voiteluun
mausteita maun mukaan; suola, valko-ja mustapippuri

Jaa resepti

Ohje

Olin keittänyt aivan liikaa pitkäjyväistä riisiä edellisenä päivän ja samoin munavoin määrän olin arvinoinut liian isoksi. Aloin miettiä pystyisikö ne yhdistämään ja muistin pakkasessa olevat lehtitaikinalevyt ja siitä tämä resepti sitten lähti muokkautumaan... Tässä kuitenkin syy miksi ei ole mitään määriä koska rippeitä on mitä niitä on, munavoin määrän veikkaisin noin 1,5-2dl ja riisiä meni ehkä 3-4 desiä, suhteutin silmämääräisesti omaan suuhun sopivaksi määräksi ja kuten aina, maistoin ja maistelin koko ajan. 

Ota levyt sulamaan ja tee täyte tällä välin sekoitattamalla riisi, munavoi, tonnikala ja punasipulisilppu keskenään, mausta suolalla ja pippureilla sekä tillillä. Koska oma täytteeni oli tässä vaiheessa hyvinkin irtonaista munavoista huolimatta, lisäsin puoli tölkkiä (n. desin) ranskankermaa. Voi myös käyttää tuore-tai sulatejuustoa tms. Tai jättää lisäämättä, irtonainen täyte jos ei haittaa. 

Riko muna voitelua varten. Sipaise taikinalevyjen reunat vedellä tai munalla ja lisää toiselle puolelle täytettä, jätä reunat ilman täytettä siten että saat nipistettyä levyt kiinni. Taittele ja nipistele reunat taitosi mukaan mahdollisimman tiukasti kiinni. Voitele pasteijat munalla ja pistele haarukalla.

Paista +225 noin vartti tai kunnes taikina on kohonnut ja on kauniin värinen. 

Omat pasteijat olivat täysin laktoosittomia, lehtitaikinalevyt, ranskankerma ja voi olivat laktoosittomia. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 18 1 Mummon Pasteijat (tonnikala)
  • 19 4 Pasteijat
  • 0 0 Pasteijat (riisi-, babypinatti ja kanamuna täytteenä)
  • 1 0 Jauheliha-Riisi Pasteijat
  • 9 9 Pasteijat Herkkusienillä
  • 9 10 Pasteijat jämistä

Kommentit

Taskuvenus
En tahtonut munavoita nyt pakastaa ja tein pasteijat työmiehille, hienosti maistui kaikille elokuun viimeisissä auringonsäteissä kahvitauolla....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään