Kesäkurpitsalasagne 2.8.2021

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.400 g broilerin jauhelihaa
1 kpl sipuli kuutioituna
1 kpl valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1 tlk kirsikkatomaattisäilyke/tomaattimurska +huuhtomiseen tilkka vettä/punkkua
n.1 dl punaviiniä (meillä vanhentuneen pussiviinin jämä)
n.0,5 dl kermaa
1 pötkö mozzarellaa (tai kaksi pientä pussia)
1 kpl kesäkurpitsa+itkettämiseen suolaa (ei pakko)
mausteita: suola, kanafondi, mustapippuri, valkopippuri, savupaprika, kuivattu persilja, välimeren yrttiseos
öljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Jaa resepti

Ohje

Paista jauheliha pienessä öljyssä, lisää sipuli ja valkosipuli. Mausta savupaprikalla, suolalla ja pippureilla. Lisää punaviini ja anna kiehua hetki, lisää tomaatit ja huuhtaise tölkki vielä vedellä/punkulla ja lisää sekin pannuun. Lisää yrttejä makusi mukaan ja hauduta 15-30min. Lisää viimeiseksi kermaa. Tarvittaessa lisää kanafondia tai muita makuja mitä kaipaat. Itse lorautin kanafondia noin pari ruokalusikallista. Jos tekee tomaattimurskasta, kannattaa lisätä vielä pieni ripaus sokeria, kirsikkatomaattisäilyke ei sitä mielestäni kaivannut. Halutessasi suurusta kastike. 

Kastikkeen hautuessa siivuta kesäkurpitsa haluamaasi muotoon, itselläni oli keskikokoinen kesäkurpitsa jonka mittasin että mahtuu vuokaan kun siivutan sen pituussuunnassa. Lisäksi koska aikaa oli, päätin itkettää siivut eli ripotin molemmin puolin suolaa ja annoin olla. Ennen vuokaan laittoa pyyhin pyyhkeellä ylimääräiset nesteet ja suolat.

Tee kuten lasagne eli ensin kastiketta pohjalle, päälle kesäkurpitsasiivut ja mozzarellapalat, voit myös pistää vaikkapa juustoraastetta sen sijaan tai jättää juuston kokonaan pois. Toista kunnes tuotteet loppuu, itselläni riitti kurpitsaa kahteen kerrokseen ja kastiketta nippa kolmeen. Mozzarella oli semmoinen isompi tankopala, Lidlistä sen löysin, ihan hyvin käy kaksi pienempää palaa tai yksikin riittää jos päälle haluaa laittaa.

Huom- tämä oli hyvin liemevää, kannattaa suurustaa kastike, itse en sitä tehnyt eikä se haitannut meitä. Jatkossa aion kuitenkin suurustaa.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 6 RakettiLasse
  • 5 4 Lasagne
  • 4 3 BroileriLasagne
  • 3 0 Kasvislasagne (tuorepastalevyillä)
  • 3 4 Grillatut kesäkurpitsakääryleet 2.7.2021
  • 3 5 Pähkinäinen kasvislasagne 17.11.2019
  • 2 1 Juustoinen broitsulasagne

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Suun mukaista ja äänestettiin jatkoon! Kuten kuvista näkyy niin kesäjormaa puskee pellolla tulemaan niin että tätähän vois tehdä vaikka pakkaseenkin, heh...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään