Suklaatäytekakku

Raaka-aineet

Pohja (halk. noin 24cm)
5 munaa
160 g sokeria
30 g tummaa kaakaojauhetta
160 g hienoa vehnäjauhoa (esim. Anni-Helena)
Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Viola)
250 g rouhittua tummaa tai valkosuklaata
100-120 g tomusokeria
(2 rkl kahvikermaa)
kuorrutus:
250 g tummaa suklaata
n. 1 dl kahvikermaa

Jaa resepti

Ohje

Ohje vaatii pari päivää, eli ei valmistu hetkessä.

Pohjaa tehdessä muista huoneenlämpöiset raaka-aineet!! Vaahdota munat ja sokeri pysyväksi vaahdoksi. Lisää vähitellen jauhot ja kaakao siivilän läpi, nostele varovaisesti ja turhaan vaivaamatta vaahtoon, niin säilyy ilmavuus eikä pohja lässähdä. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Pohjan saa helposti ja siististi irti vuoasta, kun leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperista ympyrän. Valmis massa paistettava heti 170 asteessa 30-40 minuuttia. Kypsyyden voit testata työntämällä hammastikun keskelle kakkua, jos ulosvedettäessä ei mukaan tartu murusia, kakku on kypsä. Jäähdytä huolellisesti, esim jääkaapissa yön yli. HUOM. Älä lähde leikkaamaan pohjaa ennen kuin se on hyvin jäähtynyt.

Rouhi suklaa ja sekoita täyteainekset hyvin keskenään. Tummalla suklaalla täytteestäkin tulee suklaisen värinen, valkosuklaata käytettäessä kerrokset erottuvat selvemmin. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Hyvä niksi pitää kakku koossa on vuorata kakkuvuoka, jossa pohja paistettiin, kahdella pitkällä kelmupalalla (laita vuokaan ristikkäin). Laita kakkupohjan päällimmäinen kerros (eli se missä on paistopinta) vuokaan alimmaiseksi, ja kostuta esim mehulla tai rommilla maustetulla kahvilla (kylmällä tietenkin). Levitä puolet täytteestä päälle, ja laita keskimmäinen kerros päälle. Kostuta, ja levitä loput täytteestä. Laita viimeiseksi kakkupohjan pohjakerros ja kostuta. Taita kelmun päät kakun päälle ja laita vielä muovipussiin jos pelkäät jääkaapista tarttuvan makuja. Painoksi voi laittaa vaikka lautasen. Älä siis käännä vuokaa. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Ota kakku jääkaapista, avaa kelmu ja aseta tarjoiluvati päälle. Kippaa kakku ylösalaisin ja nosta vuoka pois. Poista kelmut rauhallisesti niin ettei pohja vahingossa repeä. Laita neljä suikaletta leivinpaperia kakun ja vadin väliin, niin et sotke lautasta kuorrutteella.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Älä tee sitä virhettä, että lisäät kuumaan sulaan suklaaseen jääkaappikylmää kermaa, sillä siitä tulee sitten iso satsi kokkareista suklaata.. Eli kerma mukana alusta alkaen! Jos lämmität mikrossa, kuumenna pienissä erissä ja pienillä tehoilla (mikäli niitä voi säätää). Vaatii aikansa, mutta on takuulla parempi vaihtoehto kuin palanut suklaa. Kaada valmis kuorrute kakun pinnalle, käytä lusikkaa tai lastaa apuna kun levität reunoille. Kun kuorrutus on valmis, vedä leivinpaperisuikaleet varovasti pois. Koristele vaikka tuoreilla mansikoilla.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 3 Appelsiinitäytekakku
  • 2 1 Vaaleanpunainen kakku

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

peltipurkki
Ottaa aikansa ja saattaa aluksi vaikuttaa vaativalta, mutta yritin selittää melko yksityiskohtaisesti. Meillä sisko haluaa tämän aina synttärikakuksi :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään