Kermainen curry-limekanapasta

4 annosta

Raaka-aineet

0,1 dl Öljyä
200 g Sipulia
1 tl Sokeria
0,25 tl Suolaa
0,2 dl Öljyä
4 tl Xtran curryjauhetta
1 tl Meiran tulista chilijauhetta
400 g Kanan jauhelihaa
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 Valkosipulinkynttä
2 dl Kuohukermaa
0,5 tl Suolaa
0,4 dl Vastapuristettua limemehua
Pasta
3,75 l Vettä
6 tl Suolaa
500 g Kuivapastaa

Jaa resepti

Ohje

Kolme perättäistä pastajulkaisua = puhdas hattutemppu. Jälleen luvassa ruoka, joka hellii sekä makunystyröitä että lompakkoa! Kirpeä sitrusmehu on todella tärkeässä roolissa ja nostaa pastan C-tasosta A-luokkaan, aivan niin kuin supertähti tekee koripallossa. 

Käytin siis Xtran curryjauhetta 4 tl, joka sisältää myös hieman suolaa ja sokeria. Meiran curryjauheella sopiva määrä olisi 3 tl.

Chilijauhe on reseptin mausteista turhin, joten sen voi halutessaan jättää pois tai korvata paprikajauheella (1 tl). Myös kaksi medium chiliä toimisi hienosti chilijauheen tilalla. Kunhan suola, rasva ja happo on kunnossa - kaikki muu on bonusta.

Sit mennään! Ota kana huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja kuullota sitä alhaisella keskilämmöllä niin kauan, että se on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Mausta matkan alussa sokerilla ja pienellä suolalla. Siirrä sivuun syvälle lautaselle. Mittaa kuivamausteet pieneen kippoon sekä hienonna / puserra valkosipulit.

Herättele kuivamausteita, currya ja chiliä, hetken öljyssä keskilämmöllä ennen kanan lisäämistä. Varo ettei mausteet pala! Tai sitten pelaat varman päälle ja lisäät kuivamausteet vasta pintojen ottamisen ja lihakimpaleen hajottamisen jälkeen. Sekin riittää, kunhan ei sekoita koko aikaa jauhelihaa - näin mausteet herää helpommin ja liha paistuu paremmin.

Ota jauhelihan molemmille puolille väriä ja aloita sitten hajottaminen. Lisää sipuli ja mausta currylla, chilillä, suolalla sekä mustapippurilla. Kun kana alkaa olemaan kypsää, tiputa lämpöä, lisää tuore valkosipuli ja sekoita se joukkoon.

Pidä huoli, että levy ei ole keskilämpöä kuumemmalla kun lisäät valkosipulin. Puserretulle valkosipulille riittää melkeinpä aina se 30 sekuntia, aavistuksen karkeampi hienonnettu valkosipuli voi olla vähän pidempään mutta ei yli minuuttia. Tuoksusta tunnistaa milloin on valmista. Lämpö nollille, kuohukerma sisään, pannu sivuun, pieni suola kermalle ja sekoitus.

Keitä pasta al denteksi hyvin suolatussa vedessä. Ota lopussa 0,75 dl keitinvettä talteen. Pasta ja kastike kannattaa tehdä samaan aikaan, jolloin soosia ei tarvitse lämmittää uudestaan levyllä.

Valuta hiilari. Yhdistä pasta, kastike, limemehu sekä keitinvesi - sekoita tasaiseksi. Sitrusmehu kannattaa aina lisätä niin myöhään kuin mahdollista, näin raikkaus ja maku säilyy.

Jos haluat ruokaan väriä, voit viimeistellä annokset vaikka hienonnetulla korianterilla. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Palermon pasta
  • 2 0 Kermainen curry-sitruskanakeitto
  • 0 0 Kermainen chorizopasta
  • 3 0 Raikas curry-valkosipulimajoneesi
  • 31 1 Kermainen tonnikalapasta
  • 3 1 Täyteläisen raikas tonnikalapasta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään