Valentine's Sweet 15.2.2021

1 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

Jäätelö:
4 kpl munankeltuainen
1 dl hieno sokeri (erikoishieno Siro-sokeri)
1,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
n.3 dl marjoja, sokeria/vaniljasokeria maun mukaan
tuile-kupit:
n.35 g munanvalkuainen (1kpl)
0,5 dl tomusokeri
0,5 dl vehnäjauho
n.25 g sulatettua voita
koristeluun
sydän-vaahtokarkkeja
geisha-suklaata
muuta:
silikonialusta

Jaa resepti

Ohje

Jäätelö: ota pakastemarjoja (kuningatartrio: mansikka, vadelma, mustikka) kattilaan, sulata hiljaisella lämmöllä, soseuta ja mausta halutessasi vaniljasokerilla/uutteella, älä lisää muuta sokeria ennenkuin olet maistanut jäätelömassan ettei tule liian makeaa. Kiehauta toisessa kattilassa kerma, maito ja glukoosisiirappi joka on estämässä jäätelön (sokerin) kiteytymistä ja tekee jäätelöstä pehmeämpää. Vatkaa munankeltuaisista ja sokerista vaahto, vatkaa vaahto kiehautettuun kermaseokseen, siivilöi seos pakastusrasiaan. Maista. Lisää marjaseos ja jäähdytä, laita sitten pakkaseen. Vatkaa seosta muutamia kertoja, itse vatkasin noin kolme kertaa tunnin-puolentoista välein, riippuu miten tehokas pakastimesi on, omani ei ole kovin tehokas joten välit olivat suhteellisen pitkiä.  Pakasta vähintään viisi tuntia, itselläni oli yön yli. 

Tuile-kupit: sekoita sokeri ja jauhot, lisää kevyesti vatkattu valkuainen ja sula voi Sekoita hyvin, älä vaivaa! Levitä paletilla silikonialustalle mahdollisimman saman kokoisia ja paksuisia ympyröitä, mahdollisimman ohuita, tässä on paras apu kokemus, voit tehdä vaikka yhden kerrallaan niin saat selville mikä on sopiva. Muutoinkin näitä on hyvä tehdä vain pieni määrä kerralla koska nämä jähmettyvät todella äkkiä joten jos haluaa muotoilla pitää olla nopea! Itse sain 6 kpl pyöreitä keksejä. Paista +190 noin viitisen minuuttia, kun alkaa tulla väriä pintaan ovat valmiita. Ota uunista ja välittömästi paletin ja käsien avulla laita kuppien päälle ja paina hellästi, mutta varmasti muotoonsa- heti kun jäähtyy alkavat katkeilla. Itse käytin muottikuppeina Ikeasta hommattuja silikonivuokia jotka ei ihan parhaita olleet mutta hain keksirapeuden lisäksi jäätelöille alustaa joten asiansa ajoivat. Voit käyttää vaikka foliopalloja tms tai jättää keksit pyöreiksi, tai pyörittää tuuteiksi yms.

Jäätelön alkuperäinen resepti Dan Sukkerilta, linkkinä muita omia jäätelöitäni ilman jäätelökonetta. Lisäksi tuile-keksien resepti erikseen. 

 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 6 4 Fenkolijäätelö (ilman jäätelökonetta)
  • 3 0 Kuusenkerkkäjäätelö 24.5.2019
  • 2 4 Taffel-dipeistä jäätelöksi 6.6.2018
  • 2 13 Tuile-keksit
  • 0 0 Jogurttijäätelö (ilman konetta) 13.6.2020

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Reibekuchen 15.2.2021
  • 0 0 Viinirypäle-valkoviinihyytelö
  • 0 0 My Sweet Hot Pot
  • 0 1 Sweet Curry Zucchini
  • 1 0 Hunajapäärynöitä ja jäätelöä
  • 5 2 Sweet & Sour Chicken

Kommentit

Taskuvenus
Näitä tarjosin ystävänpäivän vietossa pizzailun jälkeen. Huomattava makuero kun ei käyttänyt kondensoitua maitoa, tällä reseptillä teen jatkossakin jos ei kiire ole.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään