Broileritaquitot & maissipyre 1.2.2021

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Broileritaquitot:
n.1 dl valitsemaasi broileritäytettä
1 kpl vehnätortilla per syöjä
hammastikkuja
öljyä paistamiseen
maissipyre/keitto:
4-5 dl pakastemaissia (tai säilyke)
pari palaa paahdettua ja maustettua palsternakkaa
2-4 dl kanalientä+ kermaa maun mukaan
suolaa
lisäksi:
pikkelöityä punasipulia
korianteria/yrttiä maun mukaan

Jaa resepti

Ohje

Tämäkin ruoka syntyi rippeistä, jonka johdosta en laittanut varsinaista täytettä tähän reseptiin. Omassani oli alle linkitetty broileritäyte texmex/mexmex jota jäi sekä tortilloja. Koska punakaalia ei ollut, päädyin tekemään näistä jonkin sortin taquitoja, useinhan ne ovat uppopaistettuja, mutta myös uunissakin paistetaan, rullattu taco. Joten voit valita itse miten haluat valmistaa, samoin täytteen. 

Valmista ensin taquitot, laita noin reilu desi täytettä tortillalle ja kääri tiukahkoksi rullaksi taitojesi mukaan ja taita aukinaiset päät hammastikuilla kiinni. Laita jääkaappiin odottamaan paistoa, uppopaistettavaksi menevät voi myös pakastaa.

Valmista punasipulipikkeli; siivuta punasipulia ohueksi, valmista pikkeliliemi kiehauttamalla n 0,5dl vettä, lisää siihen pari reilua teelusikallista sokeria ja noin 0,25dl (loraus) väkiviinaetikkaa, lisää vielä yhden sitruunan puristettu mehu- maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Sekoita punasipuliin ja jätä tekeytymään.

Maissipyre/keitto: olin aiemmin paahtanut uunissa palsternakan paloja joissa oli öljyä, suolaa, pippuria ja hieman hunajaa, päätin käyttää ne tähän keittoon, voit tehdä ilman palsternakkaa tai lisätä sen raakana tai käyttää vaikka perunaa/bataattia, mitä nyt makusi sanoo. Laita kattilaan maissit ja palsternakat, lisää kanalientä niin että nippa peittää kasvikset ja kiehauta kypsäksi. Soseuta ja lisää kermaa/ja kanalientä, paseeraa jos et halua maissinkuoria pyreeseen. Mausta suolalla ja tarvittaessa pippurilla, pieni voinökärekään ei pahaa tee. Maitoakin voit käyttää nesteenä tai ruokakermaa, tasan mitä oma makusi tähän sanoo, ei ole kiveen kirjoitettu, teet sellaisen soseen tai sosekeiton josta itse pidät.

Paista taquitot öljyssä kauniin väriseksi, suht miedolla lämmöllä saa olla jottei pala ja että täyte lämpiää. Kun ne ovat valmiit, poista hammastikut ja kokoa annos haluamallasi tavalla.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 7 4 Kalkkunaquesadillat 10.12.2017
  • 6 8 Maissivehnätortillat
  • 3 6 Syksyinen quesadilla 29.8.2019
  • 3 1 Broileritäyte texmex/mexmex 29.1.2021
  • 2 0 Perunatortillat-Tacos dorados de papa
  • 2 2 Vehnätortillat vol2 (6kpl)
  • 0 0 Maissikeitto

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 3 Pizzat Salsa & Bianco
  • 5 0 Bataatti & paputäytteiset enchiladat
  • 1 1 Palsternakkamuusi & savupekonikastike makkaroille
  • 8 5 Kookos-perunakeitto 8.3.2020
  • 5 14 Nokkospannariburgeri 30.5.2022
  • 3 1 Nyhtökana-pita & salaatti 12.12.2018

Kommentit

Taskuvenus
Oikein passeli lounas ja mukava värimaailma! Ohje ei ole kovin tarkka johtuen siitä että käytin jääkaapin jämiä sekä pakasteesta omia maisseja yms. Mittojakaan en tässä harjoittanut, kaikki ovat noin ja suurinpiirtein sinnepäin. Maissipyreestä olisi toki voinut tehdä tiukempaakin ja käyttää sitä ikäänkuin dippinä, itse menin nyt enemmän keittoon päin, tosin oli hyvin pyremäinen, ehkä jopa puuro voisi olla kuvaavin adjektiivi tälle....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään