Seksikäs chorizopasta

4 annosta

Raaka-aineet

3 rkl Öljyä
125 g Sipulia
200 g Espanjalaista chorizoa (Argal / Pirkka)
1 tl Meiran tulista chilijauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 Valkosipulinkynttä
800 g Mutin Polpaa
2 tl Sokeria
6 tl Texas Peteä
Pasta
3,75 l Vettä
6 tl Suolaa
500 g Kuivapastaa (penne)

Jaa resepti

Ohje

En keksiny pastalle nimee, niin kysyin sit ystävältä. Ja sieltähän tuli jotain todella kaunista!

Hienonna sipuli. Viipaloi chorizo ja ota kumi pois eli paljaalla mennään jälleen. Hienonna valkosipulinkynnet valmiiksi. Levy täysille ja öljyä pannulle. Kun se on kuuma, lisää sipuli ja laske heti alhaiselle keskilämmölle. Vedä pehmeäksi ja ota pientä väriä. Kun se on tehty, ripottele ruuan ykköstähti chorizo mukaan. Mausta chilijauheella ja mustapippurilla. Kun makkara on "hikoillut" eli luovuttanut rasvaa, lisää valkosipuli minuutiksi pannulle jonka jälkeen lisäät tomaattimurskat ja sokerin.

Kiehauta. Kun alkaa kuplimaan, tiputa lämpö 1/6:een ja hauduta tunti kannen alla. Voi sekoittaa kertaalleen tuona aikana, mutta ei ole pakollista. Kun tunti on kulunut, leikkaa Texas Petellä kastikkeen rasvaa ja makeutta. Sekoita tasaiseksi ja laita soosi sivuun odottamaan pastaa.

Keitä pasta napakan kypsäksi hyvin suolatussa vedessä. Ota loppusuoralla puoli desiä keitinvettä talteen. Valuta pasta. Sekoita hiilari, kastike sekä keitinvesi keskenään - herkku on valmis. Tämä chorizokastike toimisi loistavasti myös basmatiriisin kanssa. Riisin ja soosin viimeistelyyn sopisi mainiosti jokin raikas lisuke, esimerkiksi chimichurri.

Kastikkeen lämpö oli omaan makuun medium-tasoa. Jos haluat mietoa, jätä chilijauhe pois. Jos haluat tulista, korvaa Texas Peten perinteinen chilikastike ärhäkämmällä versiolla (hotter). Jos Texas Peten raikkaus ei riitä, voi annosten päälle puristaa vielä hieman sitruunamehua.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään