Sinappinen seesamilohi 7.11.2020

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.1 kg lohta (700g-1kg)
suolaa maun mukaan
vajaa dl sinappia makusi mukaan (karkea dijon)
n.150 g ranskankermaa
1-3 rkl hunajaa
1-4 rkl piparjuuritahnaa
mustapippuria, sitruunankuoriraastetta
1-2 dl seesaminsiemeniä

Jaa resepti

Ohje

Huuhtaise ja kuivaa lohi, poista vatsarasva ja ruodot. Aseta leivinpaperoidulle pellille nahka alaspäin, ripottele pintaan makusi ja terveytesi mukaan suolaa.

Levitä seuraavaksi sinappi, itse laitoin ronskilla kädellä karkeaa dijon-sinappia. Sekoita ranskankermaan piparjuuri ja hunaja, hieman mustapippuria ja kuivattua sitruunankuoriraastetta- maista ja lisää tarvittaessa makuja. Oma piparjuuritahnani on ollut pidempään jääkaapissa joten laitoin sitä hyvinkin ronskisti, sitä kannattaa maistella En lisännyt suolaa ranskankermaseokseen.

Levitä seos kalan päälle ja laita 175-asteiseen uuniin noin 20 minuuttia, itse vähensin lämpöä 150-160 viimeisille viidelle minuutille. 

Paahda kuivalla pannulla seesaminsiemenet. Kun lohi on valmis, lisää seesaminsiemenet päälle.

Lisukkeina tein muutamasta perunasta lohkoja, kieritin ne seesaminsiemenöljyssä ja laitoin ennen kalaa esipaistumaan, saivat sitten olla uunin alatasolla vielä sen ajan mitä lohikin- mulla ei ole kiertoilmauunia joten siksi esikypsennys. Pelkkä suola mausteeksi lohkoille. Salaattia myös jossa jäävedellä rapeutettuja retiisi-ja varsiselleriviipaleita, paprikaa ja salaattia, salaatinkastikkeena tartarkastikkeen tyylinen jämäsoosi jääkaapista joka sopi kyllä hyvin koko pakettiin. 

Tämä resepti meni meillä top kolmoseen, joten siksipä tämä piti tulla tallentamaan omiin resepteihin myös, alkuperäisin Valiolta 

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 0 Sinappinen herkkupasta
  • 6 1 Sinappinen salaatinkastike
  • 0 0 Sinappinen salaatinkastike
  • 3 2 Sinappinen kermakastike
  • 0 0 Sinappinen Raaste
  • 4 1 Sinappinen uunisei

Kommentit

Taskuvenus
Ukko-kultahan melkein riehaantui tästä sapuskasta!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään