Lasagne kesäkurpitsalla ja juustoleivällä ISOLLE porukalle

20 annosta

Raaka-aineet

1,1 Kg Nauta-sika jauhelihaa
1/2 Kiekko Juustoleipää
500 G Juustoraastetta
4 Prk Maustettua tomaattimurskaa
7,5 Dl Ruokakermaa
5 Dl Maitoa
1 Pss Aurajuusto murua
1 Putkilo Tomaattipyreetä
3 Kpl Lihaliemikuutio
3 Kpl Kesäkurpitsa
Pizzamauste
Valkosipuli
3 Kpl Sipuli
Grillausmauste
Öljyä
Ruskeankastikkeen maizenaa
Vaalean kastikkeen maizenaa
Suolaa
1 Pkt Lasagnelevyjä
Mustapippuria

Jaa resepti

Ohje

Varaa 1/2 syvä GN-vuoka tai pari pienempää. Jos normaalin lasagne vuoallisen teet jaa ohjeen määrä puoleen. 

Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Itse käytin keltaista niin sen suosittelisin kuorimaan, koska jää hoeman kovemmaksi kun vihreä, mutta jos tykkää että on pureskeltaessa rouskuvaa niin ei tarvitse kuoria. Ripota viipaleiden päälle hieman suolaa. Kun viipaleet hikoilee nestettä niin kuivaa talouspaperilla. 

Kuutioi juustoleipä pieniksi kuutioiksi.

TOMAATTIKASTIKE

Silppua sipuli. Kuumenna isossa pannussa tilkka öljyä ja lisää sinne sipulisilppu ja jauheliha. Ruskista ja mausta oman maun mukaan (pizzamauste, grillimauste, valkosipuli ja mustapippuri). Lisää tomaatimurskat ja tomaattipyree (itse käytin maustettua murskaa yrtti, chili ja valkosipuli). Lisää liemikuutiot ja keitä hiljalleen kun teet valkokastikkeen. Tarvittaessa voit saostaa hieman ruskean kastikkeen maizenalla. Saa olla kastikemaista, koska kesäkurpitsoista tulee nestettä. 

VALKOKASTIKE 

Kaada vähintään 2,5 litran teflon kattilaan maito ja kermat (Itse käytin sipuli ja mustapippuri kermaa, myös juustokerma käy hyvin). Lisää sekaan 400g juustoraastetta ja pussillinen aurajuusto murua. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Saosta kastike vaalean kastikkeen maizenalla kun juusto on sulanut. Kastike saa olla kunnolla saostettua. 

KASAA VUOKAAN

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele vuoka öljyllä.Laita pohjalle molempia kastikkeita. Sen päälle kerros lasagnelevyjä. Lasagne levyjen päälle lado 1/3 kesäkurpitsa siivuista. Lisää molempia kastikkeita 1/4 määrästä ja ripottele sekaan 1/3juustoleipä kuutioista. Toista tämä kolmesti niin että viimeisten lasagne levyjen päälle ei tule kuin kastikkeita. Ripottele päälle loppu juustoraaste. 

Paista 200 asteessa ensin noin 15 minuuttia ja tiputa lämpötila 175 asteeseen ja paista vielä noin 45-60 minuuttia. Kun pinta on saanut hieman väriä suojaa vuoka foliolla tai kannella niin juusto ei pala. 

Anna vetäytyä ennen tarjoilua vielä 20-30 min. Ja tarjoile ketsupin kera tai menee kyllä ilmankin.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Lasagne
  • 0 0 Pikapizzat isommallekkin porukalle
  • 0 0 Fetajuustolohta kesäkurpitsalla ja timjamilla maustettuna
  • 4 1 Lasagnea isolle porukalle
  • 5 4 Lasagne
  • 17 0 Lasagne

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään