Paistettu juusto ilmakuivatulla kinkulla

Reseptiä katsottu 1 199 kertaa
2 annosta | Valmistusaika Alle 15 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
2x100 g Grillijuustoa
4 siivua ilmakuivattua kinkkua
mustapippuria huhmareesta tai myllystä
Paistamiseen:
5 g kirkastettua voita (kts. reseptilinkki)
2 tl korkealaatuista oliviiöljyä
Viimeistely:
kaasutoho

Ohjeet

Taas kerran ja vaihteeksi kannattaa lukea resepti loppuun asti, koska siinä kuvataan työvaiheet ja toiminnot lomittain niin, että ruoka on valmista 15 minuutin sisällä.

Laita paksupohjainen pannu kylmälle levylle ja oliiviöljy, sekä voi keskelle. laita levy (perinteinen) korkeimmalle lämmölle eli 6. Muissa helloissa kaikki on jokaisen oman kokemuksenvaraista.

Avaa juustopaketti ja annostele. Ostamassani merkissä on jo 2 valmista 100g palaa. Painele pinnat kummastakin annospalasta hyvin keittiöpaperilla kuivaksi.

Aseta juustot keskelle rasvojen päälle ja alenna lämpö heti perinteisessä hellassa neloselle (4). Paista muutama minuutti ja tarkista väri. Kauniin ruskeana käännä juusto ja laita levy pois päältä. Mausta jo paistettu puoli kevyesti mustapippurilla. Paista juustoa toiselta puolelta pari minuuttia, kunnes kauniin ruskea.

Aseta 2 siivua ilmakuivattua kinkkua työtasolle hiukan reunasta päällekkän, mutta vierekkäin. Nosta juusto päälle ja kietaise kinkku ympärille. Tee toiselle annokselle juuri samoin. 

Nosta takaisin pannulle niin, että kinkkujen yhdistyvät päädyt ovat alaspäin, pannun pohjaa kohden. Paista näin hetki jälkilämmössä.

Päällisen voit sitten "hiillostaa" kaasutoholla. Se antaa taas toista makumaailmaa kinkulle. Tähän menee pari minuuttia.

Laita esille ja lisukkeet, kuten leipä ja salaatti ovat omiaan tekemään tästä pääruoan arvoisen annoksen.

Annos on voimakassuolainen, joten leipä tai muut lisukkeet voivat olla hyvin vähäsuolaisia. 

Suolan käyttö on aina oman maun ja terveyden mukaan!

Hyvää Ruokahalua!!!

Helsinki 12.05.2020

FM/FutoMaki

 


Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Kommentit

FutoMaki
Oli kyllä herkullinen annos ja ilman lisukkeita tippui yhdelle ihan kaksi palaa, vaikka yritin hillitä itseäni...

Superkokki

Kokeilunhaluisia reseptejä, jotka vaativat myös kokilta enemmän.

< script type = "text/javascript" > $('[data-action="showmessage"]').on('click', function (event) { event.preventDefault(); $.roheanotify({ type: 'error', message: $(this).attr('data-message') }); }); < /script>