Vegekinkku-voileipäkakku

6 annosta

Raaka-aineet

12 palaa paahtoleipää
Täyte1
1 pkt Bon Soya viherpippurileikkelettä
1/2 punainen paprika
1/2 sipuli
1 prk smetanaa
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl sinappia
Täyte2
1 prk Vitam vegaanista maksapateeta tai Tartex-tahnaa (hyvin varustelluista marketeista tai ekokaupoista)
10 kpl suolakurkkusiivua
Kostutukseen
kasvislientä
Kuorrutukseen
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 prk smetanaa
2 rkl majoneesia
Koristeluun
1/2 pkt Bon Soya viherpippurileikkelettä
1/2 pkt Good&Green Speck Flavoured-leikkelettä
Haluamiasi kasviksia esim. kirsikkatomaatteja, oliiveja, ruohosipulia tms.

Jaa resepti

Ohje

Jos et omista leipävuokaa, kakun voi myös koota oikein päin suoraan tarjottimelle. Jos haluat vegaanisen kakun, käytä maitotuotteiden tilalla vastaavia kaura- tai soijapohjaisia tuotteita ja vaihda majoneesi vegaaniseen.

Valmistusohjeet:

Valmista kasvisliemi kasvisliemijauheesta tai -kuutiosta pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois (ja tee niistä esim. krutonkeja). 

Silppua sipuli ja pesty paprika sekä kuutioi soijaleikkele. Notkista tuorejuusto kulhossa sekoittamalla sitä lusikalla tai sähkövatkaimella. Sekoita kaikki täyte1:n ainekset keskenään ja laita jääkaappiin odottamaan. Silppua suolakurkku. 

Vuoraa leipävuoka kelmulla ja laita sen pohjalle ensimmäinen kerros (3 kpl) leipiä. Levitä niiden päälle kauttaaltaan kasvislientä pullasudilla, ei liikaa. Levitä sitten puolet täyte1:stä, tasoita käyttäen lusikkaa ja voiveistä. Laita taas kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte2, eli levitä leipäkerroksen päälle ensin patee ja sen päälle suolakurkkusilppu. Laita taas kerros leipiä, kostuta ja levitä loput täyte1:stä. Laita viimeinen kerros leipiä, kostuta ja päällystä kelmulla. 

Kuorrutuksen voi tehdä myös heti, mutta parhaan tuloksen saat, kun annat kakun tekeytyä kelmun ja kevyen painon alla yön yli jääkaapissa ja kuorrutat vasta sitten.

Kuorrutusta varten notkista taas tuorejuustoa ensin ja sitten sekoita sen kanssa smetana ja majoneesi. Kumoa kakku leipävuokasta tarjoiluvadille ja kuorruta kauttaaltaan. Koristele Bon Soya viherpippurileikkeleellä ja Good&Green Speck Flavoured leikkeleellä sekä mieleisilläsi kasviksilla. Anna mielellään tekeytyä vielä jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen tarjoilua. Voit käyttää halutessasi muitakin Bon Soya- tai Good&Green-leikkeleitä tai vaikka Vegekaupasta ja Ekolosta saatavaa Happy V vegesalamia. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Vegiar-voileipäkakku
  • 1 0 Mehevä seitan
  • 0 0 Kinkku-ananas lämpimät leivät (vegeversio)
  • 2 1 Herkullinen kasvisvoileipäkakku
  • 0 0 Vegekinkku-aurajuustokiusaus
  • 6 3 Kinkkuvoileipäkakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään