Kyūri no Asazuke / Suolattu Kurkku

10 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

1 salaattikurkku
Hienoa merisuolaa
2,5 l Minigrip- pussi

Jaa resepti

Ohje

Asazuke (浅漬け), suomeksi kevyt/matala/nopea suolaus, on ehkä yksinkertaisin tapa pikkelöidä esim. kurkku eli japaniksi Kyūri (胡瓜). Tämä kuuluu japanilaiseen Tsukemonon (l漬物) laajaan perinteeseen pikkelöidä hyvin eritavoin kasviksia, mutta tämä muoto on ehkä se yksi nopeimmista ja yksinkertaisimmista.

Pese kurkku hyvin. Laita esim. leikkuulaudalle suolaa ja rullaa kosteaa kurkkua siinä, kunnes kurkku on kauttaaltaan suolan peitossa. Itse painan hiukan rullatessa, että suolakiteet uppoavat osittain myös kuoreen.

Sujauta pussiin ja sulje niin, että saat mahdollisimman paljon ilmaa pois. Jos ei ole suositeltua pussia, voit käyttää myös useamman kerroksen talouskelmua - katso kuitenkin, että päädyt ovat hyvin kiinni, ettei neste valu ulos.

Laita tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Mitä pidempi aika, sen suolaisempaa. Tässä kohdin on aiheellista mainita, että suola on, kuten aina resepteissäni, oman maun ja terveyden mukaan!

Huuhdo kurkku kylmällä vedellä ja leikkaa halutuiksi paloiksi. Saan tuosta 30 siivua ja annokseen tulee 3 siivua + jotakin muuta pikkelöityä. Jos laitan vain näitä, niin 6 annosta

Japanilaisessa keittiössä tarjotaan usein tai melkeinpä aina jotakin pikkelöityä. Ateria, ihan arkinenkin koostuu kulhollisesta riisiä, pääruoka ja 1-2 sivuannosta, sekä keitosta. Sivuannokset ovat pieniä, mutta ajateltu sopivaksi kokonaisuuteen. Kaikki tarjoillaan omissa astioissaan. 

Ulkomailta tulleet, japanilaistetut ruoat tekevät Japanissakin poikkeuksen, koska niiden alkuperä ei ole vanhassa ruokakulttuurissa, vaan Fusion- keittiössä. Ja onhan meilläkin perinteitä pikkelöidystä - kuten mm. Mummonkurkut, punajuuret, suolakurkut, hölskykurkut, hapankaali jne. 

Tuore kurkku on sellaista, mikä itseäni närästää, mutta tästä ei tullut mitään... 

Mutta, nyt kaikille Hyvää Ruokahalua!

Helsinki 10.05.2020

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 3 Suolattu kirjolohi 16.3.07
  • 0 0 Kurkku jogurttikastike
  • 0 0 Pinaatti- / porkkana- / kaaliletut (veg)
  • 12 16 Kana - Kurkku Wok
  • 3 2 Tarator (таратор) / Salaatti
  • 3 5 Mett / Hackepeter

Kommentit

FutoMaki
Helppoa, maukasta ja raikasta... Kesä tulee pöytään...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään