Jenkkisämpylät, American biscuits 30.4.2020

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

4.75 dl vehnäjauhoja
0.25 tl ruokasooda
1 rkl leivinjauhe
1-2 tl suola (oman maun mukaan!)
85 g voita
2.35 dl piimää

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuutoitu kylmä voi ja nypi joukkoon- ei tarvitse tulla mitenkään tasaista, voi jäädä isompia paloja. Lopuksi kylmä piimä, nopea sekoitus. 

Taputtele taikina jauhoitetulla alustalla littanaksi levyksi (n 2-3cm paksuus) käsin. Älä käytä kaulinta tai muuta apuvälinettä, käsillä saat parhaan tuloksen. Taita taikina kaksinkerroin ja taputtele taas tasaiseksi. Toista tämä neljä-viisi kertaa ja jätä taikina 2-3cm korkuiseksi taputeltuna. Ota stanssilla (tai vesilasi tms muotti) pyöreitä paloja tai leikkaa taikina neliöiksi. Omassa stanssissani läpimitta on 6cm, otin niitä sen verran mitä sain, taputtelin rippeet taas kasaan levyksi ja leikkasin siitä paloja. 

Paista +225C noin 9-12 minuuttia.

Voit myös pakastaa näitä raakana- paista 15min +200 (jäisenä suoraan uuniin). 

Käytä aamiaissämpylänä tai muissa suolaisten ruokien lisukkeena. Itse tein nämä aamiassettiä varten jota sain ollessani Amerikassa. Ystäväni teki bechamelkastikkeen jonka joukkoon lisäsi paistettua raakamakkaraa, ja tarjosi sen näiden biscuitien päältä, ne olivat kylläkin valmiina ostettuja. Outo mutta hyvä makuelämys. Me söimme omamme illalla saunan jälkeen ja laitoin lisukkeeksi pikkelöityjä vihanneksia. Raakamakkarana käytin HK:n Luigia joka ei sopinut mielestäni tähän jenkkikastikkeeseen, ensi kerralla koitan jotain toista makkaraa, siskonmakkaratkin voisi sopia tähän.

Mitat on käännetty ja puolitettu kun en halunnut näitä isoa määrää, siksi hieman omituiset nuo mittamäärät, ei tarvitse olla jetsulleen mitattu ja viilattu nuo määrät, tämä kuten monet muutkin suolaiset leipomisreseptit antavat joustoa!

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 1 American pancakes with chocolate
  • 47 0 American Pancakes eli Amerikkalaiset pannukakut
  • 1 0 American -style chocolate chip pancakes
  • 1 2 American Apple Pie
  • 1 1 American double chocolate muffin made by Supsu
  • 2 0 Matt Prestonin maapähkinävoikeksit 30.4.2020

Kommentit

Taskuvenus
Matkoilta tarttuu mukaan välillä reseptejä, tässä yksi makumuisto.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään