Paprikakastike/tahna 10.1.2020

1 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

3 kpl suippopaprikaa
1 kpl (puna)sipuli
öljyä
suolaa, mustapippuria, hunajaa
(ylikypsiä tomaatteja/valkosipulia/yrttiä)

Jaa resepti

Ohje

Pese ja siisti paprikat, puolita tai laita paloiksi uunivuokaan, kuorittu ja lohkottu sipuli myös. Jos pystyt valkosipulia syömään niin se sopii myös, samoin chilit ja yrtit. Itselläni oli muutama ylikypsä luumukirsikkatomaatti jotka heitin sellaisenaan tähän mukaan. Lurauta öljyä ja mausteita ja pyörittele paprikat niissä, älä uita öljyssä mutta riittävästi jottei tartu vuokaan kiinni. 

Paista 170-200 n.10 minuuttia ja käännä, anna paistua toisenkin 10min. Toki riippuu paprikoidesi koosta ja siitä kuinka lämmin uunisi on, mieluummin kääntää aiemmin kuin käristää poroksi. 

Kaada paprikat kulhoon lämpöisenä ja huuhtele paistovuoka pienellä vesimäärällä tai esim valkkarilla, itselläni ei nyt ollut sitä joten käytin vettä. Surauta kaikki tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku- lisää tarvittaessa makuja. Jos haluat juoksevampaa lisää nestettä. 

Omasta keitoksestani piti tulla ensin keitto mutta mieli muuttui matkan varrella kun aloin himoita perunoita jotka on pyöritelty tässä kastikkeessa. Siitä visiosta mieli muuttui taas eteenpäin ja tein ensin murekkeen jonka päätin hunnuttaa tällä kastikkeella. Lisäksi olin jo tehnyt uuniperunoita joten menikin nyt murekkeen päälle soosit ja ehkä elämäni paras mureke (itseni valmistama siis). Siksi tämä(kin) kastike piti pistää reseptiksi jotta saan laitettua ylös tuon murekereseptin. Mutta tämähän on erinomainen ja monikäyttöinen pohja vaikka mihin, jo lueteltuihin, lisäksi voi käyttää dippinä, lisätä potkua/makuja ja muuttuu niin moneen. Käytä sämpylä/leipätaikinoihin, tuoreen päälle levitteenä, lurauta jauhelihakeittoon, linssikeittoon, makaroonilooraan, pastakastikkeeseen tai kastikkeeksi......loputon lista mihin voi pistää! 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 3 12 Mojo picón mureke 10.1.2020

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Tomaatti-kidneypapusalaatti
  • 3 12 Mojo picón mureke 10.1.2020
  • 1 0 Salaattihässäkkä
  • 4 1 Kala peruna vuoka
  • 0 0 OlutMakkaraPizza 2
  • 0 0 KasvisWokki Miehen tapaan

Kommentit

Taskuvenus
Aina toimiva, hifistelijä ottaa nahatkin irti, mää tykkään juuri hieman kärvänneestä kuoresta josta tulee pieni savuaromi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään