Pastasalaatti (isolle porukalle) 8.11.2019

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

n.750 g pastaa (puoltoista pussia)
3 pkt pekonia (420g)
1 kpl parsakaali (isohko, ehkä 300g?)
3 kpl paprikaa
0,5 kpl purjo
1 rasia miniluumutomaatteja tms (250g)
1 rk silopersiljaa
n150-200 g cheddarjuustoa
öljyä, suolaa, mustapippuria hunajaa
muutamia jalapeñoja viipaleina/ tuoretta chiliä
valkoista balsamicoa

Jaa resepti

Ohje

Keitä ja valuta pastat. Siirrä isoon tarjoilu/sekoitusastiaan.

Paahda öljytyt ja maustetut paprikalohkot uunissa pehmeän makeiksi, +200-225 noin vartti, riippuu palojesi koosta, omani taisi mennä yksi paprika lohkottuna neljään/kuuteen osaan. Maustoin suolalla ja pippurilla. Jäähdytä ja leikkaa palat pienemmiksi. Lisää pastan joukkoon.

Kuutioi parsakaali ja keitä varsia hetken aikaa jotta pehmenevät, lisää nuput ja lähes samantein ota ne vedestä ja valuta, halutessasi korostaa väriä upota jääveteen. Lisää sekoitusastiaan.

Hienonna purjo ja persilja, lisää salaattiin, samoin kuutioitu cheddar ja tomaatit (kuutioidut).

Paista pekonit uunissa tai jos aikaa sekä halua löytyy, niin pannulla. Taputtele liiasta rasvasta kuiviksi ja leikkaa pienemmäksi jäähtyneenä- siirrä sivuun odottamaan. Jos salaatti menee heti tarjolle voit lisätä nämä viimeisenä salaatin joukkoon, jos teet salaatin etukäteen älä lisää pekonia salaatin joukkoon, se säilyy jokusia tunteja pussissa, jos paistat päivää ennen ne säilyvät kannellisessa lasisessa astiassa parhaiten. 

Mausta salaatti suolalla, pippurilla, hunajalla, jalluilla ja balsamicolla, lisää myös öljyä mutta älä niin paljon että öljy jää päällimmäiseksi mauksi, lisäile pikkuhiljaa makuja, sekoita välillä ja ennen kaikkea maista kaikkea koko ajan. Muista myös että pasta keitetään runsaassa merisuolassa, myös parsakaalin keitinveteen laitoin suolaa, paprikoilla oli suolaa ja pippuria sekä runsas öljy jonka valutin kaiken pastan joukkoon makua tuomaan...Persiljoista käytin varret ja lehdet, tämän tilalla voisi olla vaikka rucolaa, basilikaa, auringonkukanversoja....

Tämä lähti kymmenelle fyysistä työtä tekevälle miehelle jotka syövät sen vasta muutamien tuntien päästä jonka takia ei täysin valmiista salaatista saanut kuvaa. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Taskuvenus
Jostain syystä ollut pidempään ahdistus tehdä pastasalaatteja, taas pyydettiin ja tämmöinen syntyi. Otin heti ylös jotta jatkossa voin käyttää tätä reseptiä mikäli tulee aivopieru enkä muuta keksi. Tämä meni ukkoni työporukalle grilliruoan lisukkeeksi, saas nähdä tuleeko tyhjä kuppi takasin!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään