Syksyinen quesadilla 29.8.2019

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

3-5 kpl lehtikaalia
n.1 dl maissinjyviä
2 kpl pekoniviipale
4 kpl tortilloja
2-4 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria, jalapeñoa
rasvaa paistamiseen

Jaa resepti

Ohje

Määrät ovat suuntaa antavia- maistele ja lisää tai vähennä makusi mukaan!

Poista lehtikaalista paksuin osa lehtiruodista ja paloittele. Jos käytät kokonaista maissintähkää, leikkaa maissinjyvät siitä irti (omani tuli takapihan pellosta ja oli kasvanut vain toiselta puolelta eli ei tullut kuin reilu desi jyviä). Lisää pannulle rasvaa ja laita pekoni, maissi ja kaalitirisemään pannun ollessa kuuma. Kaikki saavat ottaa ihan reippaastikin väriä (edelleen, makusi mukaan...). Lisää jalapeño makusi mukaan joko alkuvaiheessa, keskipaikkeilla tai lopuksi, voit käyttää myös muita chilejä tai vaikkapa savupaprikajauhetta/cayennepippuria tms. Mausta seos sormisuolalla ja mustapippurilla myllystä. Laita sivuun ja lisää haluamasi juustoraaste seoksen joukkoon- omani olivat sekalainen setti jämiä mutta tähän sopisi juustoraasteen lisäksi myös kotijuusto tai fetajuusto hyvin joukkoon jos tahtoo tuhdimman.

Kuumenna puhdas paistinpannu. Valikoi mahdollisimman samankokoiset tortillat pareiksi, levitä puolet seoksesta yhden päälle, laita pannuun ja toinen tortilla kanneksi päälle. Anna juuston sulaa, painele lastalla tai sormilla kansitortillaa tiukemmin kiinni. Hyvä lämpötila hellalla on suht mieto, 1-6 asetuksella omani oli pikalevyssä 3. Käännä tortilla lastan avulla ja paista toinenkin puoli. Tee toinen tortilla samoin. 

Vinkkejä: tästä saat kasvisquesadillan jättämällä pekonin pois. Tai halutessaan lihaisuutta tänne voi lisätä pekonia tai chorizoa tms. Täytettä on aika paljon mutta niin kuuluukin olla, kahdelle tässä on pääruoka, neljälle lisuke. Illanistujaisissa tästä riittää useammallekin kun leikkaa pienemmät siivut. Sakset ovat ihan parhaat apurit leikkaamisessa, täytteet pysyvät suht nätisti sisällä ja saa siististi paloja. Oma maissini oli tuoretta, tähän käy hyvin pakaste tai tölkkimaissikin, tai vakuumissa myytävä palamaissi/tähkämaissi. Makuja voi muunnella loputtomasti, lisää tuoreita yrttejä, sipulia....

HUOM.Ei ole gluteeniton, Kotikokin tekniikkajärjestelmä laittaa automaattisesti näitä ruokavaliomerkkauksia joille en pysty mitään tekemään. Näin on muidenkin reseptien kanssa joten käytä sitä omaa järkeäsi älä usko mustaa valkoiseksi..... Tokihan nää onnistuu gluteenittomana ihan helposti vaihtamalla tortilla glutkuihin tai maissitortilloihin....

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 11 8 Breakfast Burrito -AamiaisBurrito
  • 7 4 Kalkkunaquesadillat 10.12.2017
  • 6 8 Maissivehnätortillat
  • 3 2 Vehnätortillat n.5kpl
  • 2 2 Vehnätortillat vol2 (6kpl)
  • 2 0 Perunatortillat-Tacos dorados de papa
  • 1 0 Kinkkuquesadillat

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 20 Tomaatti säilöntä 29.8.2019
  • 2 5 Syksyinen piiras
  • 4 5 Syksyinen Jämäkeitto
  • 5 5 Kurpitsapiirakka 29.8.2019
  • 2 0 Syksyinen kesäkurpitsa - lehtikaalipiirakka
  • 10 15 Syksyinen Possuloora

Kommentit

Taskuvenus
Tää oli pakko laittaa ylös, ihastuttiin ukon kanssa tähän kombiin jota vielä modailen. Tarjoiltiin yksinkertaisen salaatin kera (jääsalaatti, porkkana, punasipuli, varsiselleri) jogurttikastikkeella, lisäksi oli vielä raparperisiirapilla grillattua broileria. Nää tortillat syntyivät vahingossa kun ihmettelin mitä laitan salaattiin, näin lehtikaalin, maissia oli pellossa, tortillapaketti kaapissa, jämäjuustoja....se oli siinä!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään