Keitto tuoreista herneistä 12.8.2019

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

n.5-6 dl palottuja herneitä
kasvis/kanalientä keittämiseen +suola ja sokeri
smetanaa
sipuli
suolaa ja pippuria
tarjoiluun: rucolaa, kauranachoja ja smetanaa

Jaa resepti

Ohje

Aloita palkomalla herneet, puuhassa kun vierähtää yllättävänkin pitkään, iso korillinen herneenpalkoja muuttui säälittäväksi puoleksi litraksi... Voit toki käyttää pakasteherneitäkin ellei tuoreita ole käytettävissä.

Kiehauta kasvisliemi*, lisää herneet ja kuorittu, pilkottu sipuli (ihan tavallinen keltasipuli oli itselläni). Anna kiehua hiljaisella tulella noin 10minuuttia. Kaada neste lävikön kautta erilliseen kulhoon, älä heitä pois, se mitä et käytä voit käyttää uudelleen lähes mihin vain. Surauta herneet ja sipuli soseeksi, lisää keitinlientä sen mukaisesti millaista haluat keiton olevan, osa pitää tymäkämmästä ja osa ohuemmasta. Itse en edes siivilöinyt kuin osan keitinlientä jota oli turhan paljon ja surautin sauvasekoittimella menemään. Maista ja lisää makuja (suola&pippuri) makusi mukaan sekä ranskankermaa. Ranskankerman sijaan voit pistää sulate-tai tuorejuustoakin,tai tavallista kermaa, ei ole nöpönuukaa. Kun olet saanut maut balanssiin soppa on valmis. 

Meillä tämä tuli alkukeitoksi ja tein edeltävänä päivänä jolloin väri hieman harmaantuu huolimatta sokerin ja suolan käytöstä keitinliemessä. Tarjoilupäivänä nopea lämmitys kattilassa, jako lautasille, päälle rucolaa antamaan pippurisuutta, kauranachoja rapeutta ja smetanaa makua pyöristämään lisää...

*herneiden värin säilyttämiseksi keitinliemeen tulee lisätä ainakin suolaa ja sokeria, itse lisäsin jälkikäteen puolikkaan luomukanaliemikuution. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 3 5 Härkäpapu-hernerisotto krumeluureilla
  • 1 1 Hernepyree

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Tomaatti-Feta Keitto
  • 13 1 Kinkkukiusaus tuoreista perunoista
  • 3 2 Italialainen Herne-Pasta Keitto
  • 2 0 Tomaatti-vuohenjuustokeitto tuoreista tomaateista
  • 4 8 Hernekeitto keltaisista herneistä 19.11.2015
  • 0 0 Papumix Keitto

Kommentit

Taskuvenus
Aika täyttävä alkukeitto, mutta kyllä vain oli hyvää!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään