Pienesti pähkinäiset aamupalamuffinit (suolaiset)

12 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

90 g leivontamargariinia (tai voita)
2 rkl maapähkinävoita
1,75 dl kuumaa vettä
1 rkl hunajaa
0,75 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
n. 5 kpl rusinaa jokaiseen muffiniin (yht.60)

Jaa resepti

Ohje

(Tarvittavat välineet: kaksi kippoa, vispilä, iso lusikka, desimitta, ruokalusikkamitta ja teelusikkamitta, esim. paperiset muffinssivuoat ja muffinssipelti (kuten kuvassa) TAI "vahvempaa" tekoa olevat muffinssivuoat (niin et tarvitse paperia muodossaan pitävää peltiä lainkaan). Lisäksi vedenkeitin/kattila, jos kuuma vesi suoraan kraanasta otettuna ällöttää.)

1. Laita uuni päälle lämpenemään 200°C asteeseen.

2. Leikkaa margariini leivontakippoon. Keitä vesi (tai ota kraanasta kuumaa vettä), liota maapähkinävoi ja hunaja veteen. Kaada seos leivonta-astiassa olevan margariinin päälle ja sekoita tasaiseksi. 

3. Sekoita toisessa astiassa keskenään kaikki kuivat aineet sekaisin. Lisää kuiva-aineseos kosteiden aineiden kanssa sekaisin tasaiseksi mössöksi.

4. Riko kananmunat erilliseen kippoon (esim. siihen missä aiemmin olivat kuivat aineet) ja vatkaa kevyesti vispilällä. Lisää kananmunat muun seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

5. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat. Lusikoi vuoat taikinalla täyteen niin, että paperien yläreunaa näkyy n.1/4. Laita jokaiseen muffiniin n.5 rusinaa päälle (tai enemmän, jos pidät kovasti rusinoista).

6. Paista uunin keskitasossa 200°C n.10-15 min kunnes ovat saaneet nätisti väriä pintaan. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tiinatimtam
Reseptin keksin kaapissa sattumalta olleista aineksista kun ei ollut aamupalaa. Kämppiskin tykkäs ja itse ihastuin näihin. Pähkinä ei ole lävitsetunkevana ja rusina tuo kivaa keveää makeutta muuten suolaiseen muffiniin. Jos haluaa vahvemmin pähkinäistä makua niin maapähkinävoita vaan reippaasti lisää tai voi kokeilla pistää keskelle myös maapähkinävoisydämen (tosin se todennäköisesti valahtaa aika pohjalle paistovaiheessa koska taikina on aika juoksevaa)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään