pikkelöidyt koivunsilmut 30.4.2019

1 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

n.2,5-3 dl koivunsilmuja/nuoria lehtiä
1-2-3 pikkelöintilientä noin 3dl/purkin täyttö
mausteena pari sitruunankuorta ja anista

Jaa resepti

Ohje

Kerää silmut ja huuhtele useampaan kertaan jotta mahdolliset roskat ja ötökät lähtevät. Ellet halua proteiinilisää.... Kuivaa lehdet. Itse huuhdoin salaattilingossa ja varovasti linkosin kuivaksi, huuhteluveden vaihdoin kolme kertaa. Laita silmut puhtaaseen purkkiin.

Valmista 1-2-3 pikkelöintiliemi (1 väkiviinaetikka, 2osaa sokeria, 3 vettä, kiehautus) ja mausta ripauksella suolaa, pestyllä sitruunankuorella ja aniksella makusi mukaan. Anna jäähtyä ja kaada liemi silmujen päälle.

Käytä silmuja salaatteihin ja ruokiin, myös jälkiruokiin sopivat varmasti.

Tässä lainaus koivun hyödyistä: 

Koivunsilmut

Koivunsilmuissa ja nuorissa lehdissä on salisylaatteja, fenoleja, karvasaineita ja erittäin paljon C-vitamiinia. Lehtiä voi kerätä salaattiin tai napostella suoraan puusta tai valmistaa teeksi. Niitäkin voi silputa voileiville, raasteisiin ja ruokiin. Lehdet ja lehtitee lisäävät voimakkaasti nesteenpoistoa ja auttavat virtsatievaivojen ohella reumaattisiin vaivoihin ja kihtiin. Ne irrottavat limaa ja ovat antiseptisiä. Hieman varovainen niiden kanssa kannattaa kuitenkin olla, sillä lehtien salisylaatti aiheuttaa joillekuille allergisia reaktioita.

Koivunmahlaa käytetään karkottamaan kevätväsymystä. Toukokuu on mahlan keruuseen myöhäistä

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 2 Miso-tonatto-remulaadi 14.4.2024
  • 2 3 Kevätlautanen 7.5.2019
  • 3 2 Mausteiset pikkelöidyt tomaatit
  • 1 0 Omenakeikaus 29.2.08
  • 0 0 Perunanokkospaistos 30.4.2019
  • 17 9 Muikkusäilyke

Kommentit

Taskuvenus
Ensimmäistä kertaa nyt pikkelöin ja käytän koivunsilmuja, vielä aion kerätä lehtiä ja kuivata ne teeksi. Kuusenkerkkiä saa vielä odotella.... tässä vielä sivuston linkki jossa oli kevään voimayrteistä juttua www.terve.fi/artikkelit/hyodynna-kevaan-voimayrtit HUOM! Resepti EI ole sokeriton vaikka saattaa niin lukea, Kotikokkisivustolla ongelmia tägien kanssa, reseptien laatijat eivät voi asialle mitään, pahoittelen.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään