2 252
2 252

Riisiä ja jauhelihaa soijaisessa paprikamarinadissa

5 annosta

Raaka-aineet

3 dl Uncle Ben's Täysjyväriisiä
400 g Naudan Jauhelihaa
1 Sipuli
3 kpl Jalapeñoja
3 kpl Valkosipulin kynsiä
2 rkl Hoisin kastiketta
½ dl Soijakastiketta
2 rkl Paprikajauhetta
1 tl Inkivääritahnaa tai tuoretta raastettua inkivääriä
1 rkl Cajun maustetta
2 tl Seesamiöljyä
ripaus Oreganoa ja basilikaa (valinnainen)
140 g Tomaattisosetta
Pussi Herne- maissi- paprikaseosta

Jaa resepti

Ohje

Tämä oli taas yksi kokeilu, joka osoittautui sen verran hyväksi, että pakkohan se oli taas jakaa vaikka kuva ei kovin edustava olekaan. Oli tarkoitus tehdä jokin helppo Ok-mössö, jota ottaa evääksi töihin ja ajatuksen oli alunperin pistää riisi, jauheliha ja hernemaissipaprikat sekaisin currylla maustetun ruokakerman kanssa, mutta päädyin sitten kikkailemaan jotain toisenlaista kaapista löytyneistä aineksista.

Pistä 3 dl riisiä kattilaan ja 3 dl vettä ja levy kuutoselle (induktioliedellä keitä riisi jotenkin toisin... olen kerran kokeillut enkä osaa semmosta värkkiä käyttää). Kun vesi alkaa kiehua niin laita kansi päälle, levy pois päältä ja kellota 10 minuuttia kertaakaan nostamatta kantta. Näin olen itse saanut tehtyä täydellistä riisiä.

Valmistele ja sekoittele marinadi erilliseen astiaan: Hoisin-kastike, soija, paprikajauhe, inkivääri, cajun-mauste, seesamiöljy ja tomaattisose. Oregano ja basilika olivat valinnaisia, mutta itselleni mieluisina mausteina en voinut olla laittamatta niitä hieman kun kaiken muutenkin revin hatusta.

Ruskista jauhelihaa öljyssä ja lisää joukkoon mieluisaan kokoon leikatut sipuli, valkosipuli ja jalapeñot. Anna jauhelihan kypsyä eikä haittaa vaikka sipuleihin alkaisi hieman tarttua väriä. Lisää herne-, maissi-, paprikaseos ja sekoita. Jos laitoit seoksen jäisinä niin odota hetki, että ne silmämääräisesti sulavat.

Lisää myös marinadi ja sekoita hyvin. Levy voi olla tässä vaiheessa vielä melko kuuma. Paistele seosta pari minuuttia käännellen ja varo polttamasta sitä. Voit napsauttaa levyn kokonaan pois päältä ja lisää riisi sekaan.

Sekoita vielä koko seos hyvin ja sen pitäisi olla tarjoiluvalmis :)

Samankaltaisia reseptejä

  • 7 6 Munakoisoa ja jauhelihaa
  • 0 1 Riisiä ja tomaattista kuhaa
  • 2 1 Pekonia ja jauhelihaa kaalipadassa
  • 2 1 Jauhelihaa kaaliherkussa(22.1.-11)
  • 1 1 Jauhelihaa ja kasviksia
  • 7 5 Paistettua Riisiä Makkaralla

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään