3 485
3 485

Suklaakakku rahkatäytteellä

Raaka-aineet

pohja:
5 kananmunaa
150 g sokeria
65 g vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja tai maissitärkellystä
1 tl leivinjauhetta
5 rkl tummaa kaakaojauhetta
täyte:
300 g maitorahkaa
100 ml kuohukermaa
4 rkl sokeria
suklaakuorrute:
200 g tummaasuklaata
100 ml kuohukermaa
20 g meijerivoita

Jaa resepti

Ohje

1. Vuoraa irtopohjavuoka ø 20-22 cm leivinpaperilla tai voitele  ja jauhota se. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.35-40min riippuen tietysti uunista (kokeile puutikulla). Anna jäähtyä hieman ja kumoa.  Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta pohjat kahvilla.

2. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi.  Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.  Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle ja kostuta kahvilla. Levitä päälle puolet täytteestä.  Laita seuraava pohja, kostuta ja levitä loput täytettä. Nosta päälle viimeinen pohjalevy ja kostuta.

3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä kunnes voi on sulanut. Ota kattila pois liedeltä, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa 5-10 minuuttia sähkövtkaimella. Levitä seos kakun pinnalle ja reunoille. Laita loput pursotuspussiin ja siirrä hekeksi jääkaappiin. Pursota kakun päälle ruusuja tai koristele kakku oman maun mukaan.

 

 

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään